CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nuffnang Ads

Selamat Datang Ke Blogger Cik Dyla

Tolong saye kawan2..ramai2 klik k? ^^,

Monday, December 28, 2009

Jom Cuci Kereta Amal




kurang seminggu je lagi projek aku akan berjalan..eh bkn projek aku tp projek kami utk sem ni..

semua dijemput hadir untuk membantu..
utk maklumat lanjut leh layari http://jomcucikeretaamal.blogspot.com

Thursday, December 24, 2009

TGI Friday



Time to mkn..
mkn lg...mkn...dan mkn lagi..

Sizzling chicken with cheese..
soooooo chezzzyyyyyyyyyy..
deeeliicooussssss..

nak pegi TGI Friday lg boley???

Thursday, December 10, 2009

Himpunan Keluarga 2009

di awal pagi....

hii sumee...skng kite da masuk ujung taun kan...and dihujung2 tahun ni kalau kite perhatikan kat ofis kite tu keadaan mula lenggang...mana x nya, sume sibuk nak clearkan leave masing2.. Nak carry forward ketaun depan pun bkn leh carry byk2 so nak xnak sape yang berlambak leave tu kena la gak clearkan bulan ni...xtau la dorg mmg saje kumpul leave atau mmg xde masa nak amek leave...hanya mereka yang taun..
nway..ujung taun ni jugak adalah masa bersama famili sbb sape yang ade anak2 yang bersekolah time ujung taun ni anak2 cuti..so leh byk anak2 holiday...famili aku pun xketinggalan la... last week kitorg ada wat famili day..best sgt2..sume famili berkumpul and mcm2 aktiviti ade...aktiviti utk kanak2..dewasa..ibu2 and bapak2..sume sporting abes la..thanks to pakcik ku yang organise event ni..keep it up! hope taun depan wat ag..
Kami Bangga, 1 Generasi

Wednesday, November 25, 2009

Spegetti Bolognese Cik Dyla..

....Satu petang yang damai.....
Tetibe aku rasa rindu plak nak mkn spegetti yang aku wat sndr...kwn2 aku pown da tnya bile lg aku nak watkan dorg spegetti..aku ske sgt msk and mkn spegetti and lagi ske bile spegetti yg aku msk dpt pujian =)

tu je pon yang aku pandai...kalau nak suh aku msk lemak cili api ke..kari ayam ke...bole tu bole p x dijamin kesedapan nye...p kalau spegetti aku jamin SEDAP sehingga menjilat sudu..hahaha..

erm..ok kat sini aku nak kongsi la resepi aku kat sume..korg leh cube...simple and senang seperti ABC...
*
*
*
*
*
*

Bahan-Bahan:

½ paket spaghetti
500 gram daging cincang 2
50 gram tomato puri
250 gram sos tomato
250 gram bawang besar dipotong dadu
250 gram buah tomato dicincang
200 gram mentega (butter)
Garam secukup rasa
Cara:

Spaghetti direbus. Apabila spaghetti sudah lembut, masukkan sedikit mentega, kacau dan toskan airnya. Panaskan periuk dan cairkan mentega. Masukkan daging cincang. Kemudian dikacau hingga empuk. Kemudian masukkan bawang besar dan kacau. Masukkan tomato yang dicincang dan kacau hingga sebati. Masukkan tomato puri dan kacau rata. Jika kuah terlalu pekat tambahkan sedikit air. Biar hingga mendidih. Apabila kuah mendidih, masukkan sos tomato dan kacau perlahan - lahan. Akhir sekali masukkan garam secukup rasa. Biar hingga masak
Tambahan:

1) Minyak zaitun juga boleh digunakan bagi mengelakkan spaghetti daripada melekat. Caranya apabila spaghetti sudah ditoskan airnya, ambil sedikit minyak zaitun dan masukkan ke dalam spaghetti dan ratakan hingga kena pada semua spaghetti.
2) Kalau nak lebih sedap and lebih variaty leh gak campurkan sosej kedalam sos spegetti td.. Rebus sosej, lepas tu potong bulat2 and tabur atas sos semasa dihidangkan..

Aiyakk...da lapar plak cite psl resipi ni..k la..raya haji ni aku wat spegetti la...aku akan beraya di Klang so sesape yang berada di sekitar Klang boleh la jemput dtg kerumah pakcik ku utk merasa spegetti aku..nyum2!! hehehe

~Gambar Hiasan~

Tuesday, November 24, 2009

TroubleShooting!!

ARRggghhhhhhhh!!!
Tak suke...Tak suke...
nape xleh connect to internet nii...

Bile aku dah plug in sume mcm biasa..log in the laptop and klik to internet pastu kuar page "You are not connect to internet"..ape suda jadi nih?? bile aku call Wimax dorang kata akaun aku ok..still aktif so should have no problem with the line and yang ade problem maybe connection from internet to laptop aku and org tu suh aku wat troubleshooting....waaaaaa...MACAM MANE aku nak wat???
Aku bukan penah wat pown...Huh..aku yang TROUBLE skang nih...

Nak Online..Nak Online...Sian Daniel Faris...xbagi dia mam lg..pampers dia pon xtuka lg...

=(

For WOMEN ONLY!!

A WOMAN SHOULD HAVE
enough money within her control to move outand rent a place of her own,
even if she never wants to or needs to...
A WOMAN SHOULD HAVE ..
something perfect to wear if the employer,
or date of her dreamswants to see her in an hour...
A WOMAN SHOULDHAVE .
a youth she's content to leave behind....
A WOMAN SHOULD HAVE .
a past juicyenough
that she's looking forward toretelling it in herold age...
A WOMAN SHOULD HAVE .
a set of screwdrivers,
a cordless drill,
and a black lace bra...
A WOMAN SHOULD HAVE .
one friend whoalways makes her laugh..
and one who lets her cry...
A WOMAN SHOULD HAVE .
a good pieceof furniture
not previously owned by anyone else in herfamily...
A WOMAN SHOULD HAVE .
eightmatching plates,
wine glasses with stems,
and a recipe fora meal,
that will make her guests feel honored...
A WOMAN SHOULD HAVE
a feeling ofcontrol over her destiny..
EVERY WOMAN SHOULD KNOW...
how to fall in love without losing herself..
EVERY WOMAN SHOULD KNOW...
how to quita job,
break up with a lover,
and confront a friend without ruining the friendship...
EVERY WOMANSHOULD KNOW...
when to try harder...
and WHEN TO WALKAWAY...
EVERY WOMAN SHOULD KNOW...
that she can't change the length of her calves,
the width of her hips,
or the nature of her parents..
EVERY WOMAN SHOULD KNOW...
that her childhood may not have been perfect...
but it's over.....
EVERY WOMAN SHOULD KNOW...
what she would and wouldn't do for love or more...
EVERY WOMAN SHOULD KNOW....
how to live alone...
even if she doesn't like it...
EVERY WOMAN SHOULD KNOW..
whom she can trust,
whom she can't,
and why she shouldn't take it personally...
EVERY WOMAN SHOULD KNOW...
where to go...
be it to her best friend's kitchen table..
or acharming Inn in the woods....
when her soul needssoothing...
EVERY WOMAN SHOULD KNOW..
What she can and can't accomplish in a day...
a month...
and a year...
Be yourself...everyone else is already taken.

Monday, November 23, 2009

$#@@*&^)++&^!~~!!!

"Sesepet aku pun..aku still ada mata utk melihat and bersyukur..ko ingat mata ko besa sgt?? cantik sgt?? kalau setakat bulu mata palsu ko tu je yang pjg melentik..maskara ko tu je yang tebal 2 kati..campur contact lens yang berwarna warni tu..kalau aku yang pkai..lg terserlah keayuaan aku kot..."

Tuesday, November 17, 2009

aku kan terus pergi

Sakitnya hati ini bila ditinggalkan saja,
apakah yang ku beri tiada erti cinta,
buat apa ku disini,
mengharap yang takkan kembali,
sia-sia pengorbananku,cukup kau menyalahkanku.

Aku kan terus pergi,
tanpa ragu,
ku hapus segala kenangan,
Aku kan terus pergi,
tinggalkanmu,
Ku pasti takkan kembali.

Mulanya diri ini mampu saja tuk bersabar,
Akhirnya semua punah,
ku tak bisa tegar,
Bagai mengejar pelangi,
makin ku dekat kau jauhi,
Aku punya harga diri,
Cukup berakhir disini.

Aku kan terus pergi,
tanpa ragu,
ku hapus segala kenangan,
Aku kan terus pergi,
tinggalkanmu,
Ku pasti takkan kembali.

Buat apa ku disini
,mengharap yang takkan kembali,
sia-sia pengorbananku,
cukup kau menyalahkanku.

Aku kan terus pergi,
tanpa ragu,
ku hapus segala kenangan,
Aku kan terus pergi,
tinggalkanmu,
Ku pasti takkan kembali.

Aku kan terus pergi,
tanpa ragu,
ku hapus segala kenangan,
Aku kan terus pergi,
tinggalkanmu,
Ku pasti takkan kembali.

Bagai mengejar pelangi,
makin ku dekat kau jauhi,
Aku punya harga diri,
Cukup berakhir disini.

Thursday, November 5, 2009

SETIAP KESABARAN AKAN DIGANTI DENGAN KEMENANGAN

SETIAP KEDUKAAN AKAN BERGANTI DENGAN KEBAHAGIAAN

SETIAP PERPISAHAN PASTI BERMULA DENGAN SATU PERTEMUAN

SETIAP YANG BERAKHIR AKAN BERTUKAR DENGAN SUATU PERMULAAN

SETIAP KEJADIAN TUHAN PASTI ADA HIKMAHNYA



Wednesday, November 4, 2009

...(-_-)...

salam..
4 Nov 2009 ; lepas lunch..

kadang2 tu klakar gak gelagat collegues aku nih...td beriya mereka berdebat mempertahankan aku...regarding my confirmation...really appreciate....thanks u all...wat aku rasa serba slh plak nak resign..patut ke aku resign?

i will..p xtau lg la...byk komitmen so kena cr better offer...hope dpt la..

= ]

Wednesday, October 28, 2009

f.r.i.e.n.d.s.h.i.p WEEK!!

Your Heart is your Love,
Your love is your Family ,
Your family is your Future ,
Your future is your Destiny ,
Your destiny is your Ambition,
Your ambition is your Aspiration ,
Your aspiration is your Motivation ,
Your motivation is your Belief,
Your belief is your Peace ,
Your peace is your Target ,
Your target is your Friends,
Life is no fun without FRIENDS It's

' World Best Friends Week'

Open Secret.. no Sssshhhhh!!

haiiiii...
entry kali nih spesel...sbb aku nak bukak rahsia lelaki nih..hahaha..pada lelaki2 diluar sana..WATCH OUT!!! kitorg dah tau korang sume mcm mane..so jgn berani2 mempermainkan kitorg..huhuhu...pada kaum2 ku semua..selamat membaca dan ambil la sket sebanyak fakta2 ni utk reference korg...fakta yang boleh dipakai...

Entry ni pun wujud khas tok Diana...sorry ar xdpr email...xtau nape email nih..nak kata file besa sgt x gak x bile email xleh go thru...awk nye inbox penuh kot...so conclusionnya kite post kat sini jew la...baca la ek kalau nak copy pun leh....utk manfaat bersama...

ok..LETS CHECK IT OUT!!!

**********
Januari
# Mudah jatuh cinta terhadap individu yang mempunyai daya tarikan
# Mudah melupakan perasaan cinta terhadap orang yang dicintai sekiranya dikhianati
# Sukar setia pada yang satu.
# Pandai mengambil hati pasangannya tapi mudah melukai pasangannya
# Selalu berdiam diri ketika bertemu dengan pasangannya.
# Bersikap romantik tapi tidak pandai memperlihatkannya.
# Sikap cemburu yang tinggi terhadap pasangannya tapi tidak kisah sekirannyapasangannya cemburu terhadapnya.
# Bakal jadi seorang bapa atau ibu yang penyayang.
# Pasangan ideal untuk individu yang lahir dalam bulan Januari selalunya dilahirkan dalam bulan 3, 6,8,11.
# Kebanyakan bangsa Cina yang ramai lahir dalam bulan ini.
Febuari
# Sukar untuk jatuh cinta tapi mudah untuk mengkhianati pasangan
.# Amat hormat kepada pasangan.
# Amat suka memikat pasangan.
# Jujur dan berterus terang dalam perhubungan.
# Sentiasa nekad untuk bersama dengan pasangannya
# Sangat romantik pada dalaman dan bukan pada luaran(hanya pasangannya yang tahu)
# Patuh kepada pasangannya dan selalu menjaga hati pasangan.
# Kurang beremosi terhadap pasangannya.
# Amat menjaga penampilan diri dan pasangannya.
# Pasangan ideal: Lahir bulan 5,9,10,12
Mac
# Mudah menawan hati pasangannya.
# Sentiasa ingin didampingi oleh pasangannya.
# Sangat pemalu dalam meluahkan isi hati
# Sangat baik dalam menjaga perhubungan
# Amat sukar melupakan pasangan yang dicintai.
# Persaan cemburu yang minima.
# Sangat manja dan sering ingin dimanjai pasangannya.
# Mudah memilih pasangan tanpa berfikir dengan waras.
# Sentiasa mengharapkan keistimewaan dari pasangan.
# Suka menuduh melulu tanpa usul periksa.# Berprasangka terhadap pasangan.
# Pasangam Ideal: Lahir dalam bulan 1,5,10,12.
# Kebanyakkan orang Eropah lahir dalam bulan ini.
April
# Individu yang amat sukar untuk jatuh cinta dan amat memilih pasangan.
# Selalu memendam perasaan terhadap individu yang dicintai.
# Sukar dan malu dalam meluahkan isi hati.
# Sentiasa ingin diberi perhatian.
# Amat cemburu dalam perhubungan.
# Kesetiaan teguh terhadap pasangannya.
# Emosi cepat terusik dan mudah terluka.
# Sentiasa menjaga hati pasangan dan pandai memujuk.
# Romantik dan terlalu romantik
# Sukar melupakan pasangan walaupun dilukai.
# Sukar berlaku curang dan amat menyayangi pasangan.
# Kebanyakan orang yang lahir dalam bulan ini boleh dianggap ‘hamba cinta’ seperti Laila, Juliet, Siti Zulaikha.
# Pasangan Ideal: Lahir dalam bulan 4, 7,11,2
# Kebanyakan bangsa India yang lahir dalam bulan ini.
Mei
# Amat mudah jatuh cinta.
# Baik dan jujur dalam perhubungan.
# Pandai menarik hati pasangan.
# Perasaan cinta yang mendalam.
# Mudah untuk dipujuk.
# Kurang suka untuk sentiasa bersama.
# Mudah menerima cinta seseorang.
# Pilihan yang tepat dalam berpasangan.
# Nekad untuk menjaga hubungan yang baik.
# Pandai mengatur hidup pasangan (bukan Queen Control atau King Control)
# Suka mengangankan sesuatu yang indah bersama pasangan.
# Sentiasa dahagakan kasih sayang dari pasangan tapi tak pandai memperlihatkan.
# Ambil berat dalam menjaga hubungan.
# Pasangan Ideal: Lahir dalam bulan 6, 9, 10, 11
Jun
# Amat pandai menjaga hati pasangan sekiranya dia perempuan.
# Sukar melukai dan memahami hati pasangan.
# Mudah jatuh hati tapi terlalu memilih.
# Cerewet dalam hubungan.
# Selalu beremosi.
# Mudah merajuk dan mudah di pujuk.
# Cepat rasa bosan dalam percintaan.
# Kurang yakin dalam perhubungan.
# Selalu melindungi pasangan dari kritikan atau umpatan orang.
# Elok untuk menjadi Ibu yang baik.
# Dahagakan pujian dari pasangan.
# Pasangan Ideal: Lahir bulan 1,3,5,8.
Julai
# Amat suka didampingi pasangan.
# Sukar dimengerti oleh pasangan.
# Sentiasa menjaga maruah diri, pasangan dan perhubungan.
# Amat mudah dipujuk dan berterus terang.
# Amat menghargai kesetiaan pasangan.
# Mengambil berat dan mengasihi pasangan
# Berkebolehan untuk meluahkan isi hati terhadap individu yang dicintai,
# Mudah terluka dan lambat untuk pulih.
# Suka merajuk dan dipujuk.
# Setia terhadap pasangan.
# Suka mendengar dan tidak suka membantah.
# Cemburu terhadap pasangan.# Suka menilai dan menjaga perhubungan.
# Pasangan Ideal: Lahir bulan 4, 6, 7
Ogos
# Tidak serius dalam perhubungan
# Mengambil mudah dalam perhubungan
# Kesetiaan di ragui.
# Pandai memujuk pasangan
# Suka memimpin pasangan.
# Romantik, Pengasih dan Penyayang.
# Kelam kabut dalam perhubungan.
# Sering bertukar pasangan
# Sukar mencari pilihan yang tepat
# Sangat sensitif dan tahap cemburu yang minima.
# Mudah meluahkan kat cinta pada sesiapa yang berkenan.
# Pasangan Ideal: Lahir bulan 1, 6, 10, 12
# Kebanyakan bangsa Bani Israel dizaman Arab Jahiliyah yang lahir dalam bulan ini.
September
# Bersopan dalam hubungan
# bertolak ansur terhadap pasangan
# Suka mengkritik pasangan
# Sangat prihatin terhadap pasangan
# Sangat sensitif dan emosi
# Pandai memahami pasangan
# Kurang menunjukkan perasaannya terhadap pasangan
# Amat memilih pasangan
# Sukar melupakan sekiranya hati terluka.
# Mudah simpati dengan perasaan dan masalah pasangan.
# Pasangan Ideal: Lahir dalam bulan 3, 6,8,11
Oktober
# Amat suka berkomunikasi dengan pasangan.
# Suka disayangi dan menyayangi pasangan.
# Sopan terhadap pasangan.
# Jujur dan jarang berpura-pura dengan pasangan.
# Mudah terluka hati sekiranya pasanangan ada melakukan kesalahan terhadapnya.
# Sukar menerima pandangan pasangan.
# Emosi yang mudah terusik.
# Pengasih, Penyayang terhadap pasangan.
# Cemburu dan terlalu cemburu.
# Romantik
# Memahami pasangan.
# Pasangan Ideal: Individu ini ramai pasangan yang sesuai dengannya 1,2,4,5,8,9, 10,12.
# Kebanyakan bangsa melayu yang lahir dalam bulan ini.
November
# Banyak helah dalam menghadapi pasangan.
# Cermat dan teliti dalam menjaga perhubungan.
# Amat berahsia dengan pasangan dan sesiapa.
# Degil dan engkar dengan pasangan.
# Tidak suka dikongkong oleh pasangan.
# Mudah ambil berat terhadap pasangan.
# Tidak menghargai perhubungan.
# Sambil lewa dalam perhubungan.
# Emosi yang mendalam dan tidak romantik langsung.
# Perangai tidak dapat diramal terhadap pasangan.
# Kurang menhargai pasangan dan hal-hal percintaan.
# Kurang bersama dengan pasangan.
# Pasangan Ideal: 4, 3
Disember
# Pemurah terhadap perhubungan
# Mudah jatuh cinta dalam masa yang sama.
# Tergesa-gesa dalam perhubungan
# Suka didampingi oleh pasangan.
# Benci dikongkong.
# Berbakat untuk kahwin lebih dari satu (utk lelaki)
# Suka mempengaruhi pasangan
# Curang dalam percintaan.
# Kurang berkerjasama dengan pasangan.
# Selalu cuba untuk mencari pasangan yang baru
# Mudah menipu dan tidak jujur terhadap pasangan.
# Pasangan Ideal: Lahir bulan 3, 9, 11, 12.

Thursday, October 15, 2009

...(=_=)...

hai korg...
amacam?? ok kew??
da seminggu aku menjengah ke usia baru..
seronok rasanya berada di usia 22 tahun ni..aku rasa mcm aku semakin matang menjalani kehidupan..
aku da pikirkan untuk masa depan...
Alhamdullah aku rasa aku semakin sempurna diusia begini...
aku dapat ape yang aku nak..
syukur sgt...

Pada mereka yang takut untuk masuk ke alam baru ni..aku nasihatkan jgn takut...jgn takut sebab usia kite meningkat sebaliknya bersyukur la krn kite diberi peluang untuk pmerasai peningkatan usia tu...

=)

Tuesday, October 6, 2009

gamba..genting..

Haluuuuuuu semuaa.....
dah masuk bulan 10...bulan yang sgt dinanti2kan oleh aku....tau sebab pew??
sebab bln ni besttt.....bln ni leh wat countdown untuk aku menjengah ke fasa kehidupan yang seterusnya..bln ni akan menambahkan jumlah nombor yang aku tgh galas skang nih...mkn bertambah no itu..tp aku x kesah..ape ade pada no? biar no bertambah yang penting kite ttp enjoy...ape yang pentng??? kerjasamaaa...hahaha..pandai..

Nway..post kali ni aku juz nak upload gamba2 aku yang giler posing ni...sory kwn2 lau x masukkan gamba korg...gamba aku jew da x cukup space ni...enjoy la ek tgk aku yang x abes2 posing...berangan...p xslh berangan asalkan x over..x gitu??
*
*
*
*
*


Friday, September 18, 2009

Kemaafan Di Aidilfitri..

Tinggal seari jew lagi kite akan meyambut Hari Raya Aidilfitri..InsyaAllah kita akn meyambut Syawal pada hari Ahad ni..terasa cepat masa berlalu..Ramadhan telah dipenghujungnya and Syawal mula menampakkan diri...
Lazimnya agenda bermaaf-maafan sesama sendiri merupakan agenda penting di hari raya..maaf dipinta dan dihulur..bermaaf-maafan antara anak dgn ibubapa, isteri dgn suami, adik dgn kakak, cucu dengan nenda, saudara mara jauh dan dekat serta sahabat dunia akhirat..
Indahnya maaf tu kalau ia lahir dari hati yang ikhlas..ikhlas memohon dan memberi...

Jauh disudut hari aku, aku terlalu ingin memaafkan seseorg yang pernah membuat aku derita..tp ntah..aku x mampu nak memaafkannya...kesalahan yang dilakukan terlalu dalam kesannya..mungkin org akan ingat aku kejam..x..aku bkn kejam sbb x memaafkan org..aku tau xde sorg pun yang sempurna...tp kepedihan yang aku alami hanya aku yang tahu...aku yng rasa sakitnya....kesan yg ditinggalkan masa lg terasa walaupun da lama berlalu...tu yang membuatkan terlalu sukar utk aku ungkapkan kata2 maaf..

Masih terbayang2 lg segala kejadian yang berlaku..terlalu peribadi utk aku ceritakan disini..cukup la andai aku katakan terlalu sukar utk aku maafkan bile aku terkenang kembali kisah itu and tak mungkin akan aku lupakan ape yang dia dah lakukan dekat aku dan org2 yang aku syg...

"Ya Allah..aku pohon kekuatan..."

Dikesempatan ini aku juga nak susun 10 jari mohon ampun dan maaf dari sesiapa yang mengenali diriku....mungkin ada yang megatakan layakkah aku memohon maaf kerna aku sendiri tidak memaafkan seseorg?? Andai ada yang berfikir begitu, fikir lah balik apa yang akan korg lakukan jika korg berada ditempat aku...

lagipun aku x mengatakan aku x kan memaafkann untk selama2nya...cume wat masa ni aku belum sedia utk memaafkan....

Monday, September 14, 2009

Berbuka Puasa

Assalamualaikum semua...
Arini dah masuk ari yang ke 24 kita berpuasa...kurang seminggu je lagi nak raya...
and bile bln puasa ni x sah kan kalau xde satu ari dlm bln ramadhan tu kite bukak puasa dgn kwn2 kite kan?? untuk merapatkan silaturahim....

So pada 13hb September 2009 bertempat di Grand Pacific Hotel telah berlansung nya majlis berbuka puasa yang telah di organise oleh student2 UUM KL semester April 2009/2010.
Ramai gak yamg hadir and meriah la gak..Bayaran yang dikenakan adalah RM33++..
X mahal la and mampu dibayar...
and boleh la aku sugest kan pada sape2 yang nak bawa famili berbuka puasa di hotel boleh la dtg ke Pacific Cafe di Grand Pacific Hotel ni. Bawak la sedara mara ke, kwn2 ke..sape2 la...

Makanan?? not bad...sedap cume x byk variety mcm kat sunway hotel...
p pape pun alhamdullilah la...kenyang gak....
Pic nak upload xbyk la..sbb byk posing guna camere Diana..so aku download pe yg ade je la...
*
*
*
*
*
*

Selamat berbuka semua...nyum2..

Tuesday, September 8, 2009

Berita Terkini..

Assalamualaikum semua...

Arini aku ade cite dan berite nak kongsi dgn korg semua...
kalau korg nak tau baca la k..

1st tadi aku masuk portal UUM..saje2 jew nak masuk nak tgk result da kua ke x.. Bile dah log in and pergi kat column yg sepatutnya di klik aku tgk dah ada keputusan peperiksaan and aku pun klik la....tertera la satu page yang menunjukkan keputusan2 bagi subjek2 yang aku amek untuk sem april 2009/2010..Alhamdullilah syukur sgt2....Aku berjaya!! cewahhh....xde la cemerlang sgt p still dapat maintain pointer 3...tu yang aku hepi...
So pasni leh daftar masuk sem baru..Alhamdullilah..Thanks pada lecturer2 yang mengajar and memberi markah kepada ku...Thanks juga pada mama...berkat doa mama aku dpt maintain result..thanks pada kwn2 and insan tersayang yang byk bg support kat aku...thanks pada bos aku yang luluskan study leave aku...thanks pada rakan seperjuangan sbb sudi share ilmu exspecially midun and kak su...thanks pada semua la....
Aiyak...wat ucapan mcm dah menang award je..hehehe...bkn pe..aku hepi sgt ni...=)

Berita kedua plak...
berita sedih skit la pd aku...
Td gak aku check portal SPA nak tgk keputusan temuduga aku aritu...pas aku masukkan no ic aku keluar statment yang berbunyik begini "Dukacita dimaklumkan anda tidak berjaya didalam temuduga ini"..........huwaaaaa sedey nyee.....rasa nak nanges....da byk kali gi inteview gov p xde rezeki ag....xpe la...aku x putus asa...aku akan cube lagi...ni pun baru pas update spa lg...
insyaAllah ade rezeki ade la kan...

tu la cerita aku arini...aku dapat berita gembira and berita sedih....lengkap la idupku arini..pape pun aku bersyukur dgn ape yang aku ade...eh lupe lak...1 lagi berita...pagi2 lg td dpt berita sakit aty plak...plan nak buka pose beramai2 jumaat ni maybe kena tunda ataupun kena cancel!! geram Tau...penat jew plan...
humm...ni la nama nya kite hanya merancang tp tuhan yang menentukan...redha je la...nak marah lebih2 pun xleh..

(~_~)

Friday, September 4, 2009

Memori..

pagi ni..hari ni aku teringat kat arwah nenekku lagi...arini genap seminggu nenek ku pergi...
Semalam ade kenduri arwah kat kg..p aku x balik...aku btul2 rasa rindu kat nenek aku..aku terbayang2 lagi wajah dia, tingkah laku dia, percakapan dia....semuanya masih segar dlm ingatan...sedih bile terkenang kembali kenangan bersama nenekku..nenekku mmg seorg nenek yang baik...dia xpenah lupe pada cucu2nya..kalau cucu2 dia balik dia akan suh kitorg mkn, mkn and mkn...

Ada jew benda yang dia nak bagi kitorg mkn..and kalau mknan tu anak2 dia beli utk dia, dia akan bagi kitorg mkn gak..kalau kitorg balik kg, bile nak balik kl tu mcm2 buah tgn akan dipacking utk kitorg...ke hulu hilir membungkus..kalau pisang tu xpyh ckp la..mcm2 jenis pisang suh kitorg bwk balik..klakar bile teringat balik..penah aku marah mama sbb bwk balik byk sgt souvenir p mama kata nak wat mcm mane dah mmg mcm tu peragai nenek aku...bile dah lama2 tu aku pun xkesah..

Masa aku skola dulu kalau time cuti skola mmg aku kena tinggal kat kg...kat kg la aku blaja memasak..aku ingat lg nenek aku suh aku masak kangkung..p sblm masak aku kena gi petik kg dulu..kalau x aku petik, nenek aku la petik and aku masak jew..bole kata ari2 aku masak kangkung goreng..kadang2 tu nenek aku akan petik kangkung puteri..aku x pasti sgt nama kangkung ni..p cara masak dia lebih kurang sama mcm masak kangkung biasa..then nenek aku penah suh aku masak sup tok dia...aku pun masak la..pendek kata aku blaja masak masa aku kena tinggal kat kg. Bile balik umah aku x masak sbb semua mama sediakan...bile dah masuk skola menengah bile cuti aku dah jarang duk kg..exspecially bile time adik dah xde lagi la xduk kg da..p bile balik stil kena tunjuk muka kat dapur..kadang2 mama saje je suh aku terbalikkan ikan yang dia goreng,padahal mama dah tau aku ni fobia bab goreng2 ikan ni sbb takut meletup and terpercik minyak kemuka...p bile kat kg mama suh gak aku wat n aku nak xnak kena la wat gak..kira kalau kat kg aku mmg kena tunjuk skill memasak la...huhuhu..

Teringat gak aku kat keropok ubi yang nenek aku wat..mmg da lama sgt rasanya aku xmkn keropok tu..dulu nenek aku mmg rajin wat keropok ubi tu..keropok ni menggunakan ubi kayu sgai ramaun asas dia...100% handmake tau..xguna mesin pun..dari bab memcabut ubi, potong ubi, kisar ubi, gaul ubi and macam2 sampai la ke packing semuanya menggunakkan tangan... Bile dah goreng tu sedap sgt..leh mkn cecah dgn sos atau mkn saja..dulu bile balik kg aku mmg akan mintak nenek aku wat..kalau aku rajin aku tolong dia wat..then aku bwk balik KL aku bg kwn2 aku rasa and dorg mmg kata sedap...nenek aku pun pandai wat jem rambutan..tau2 je la kalau dah musim buah kat kg..semua umah ada pokok buah..nak bg buah2an kat jiran2 dorg pon ada pokok sendiri so utk elakkan membazir mcm2 cara la org2 kg ni praktikkan..aku ingat lagi kalu ptg nenek dgn aku duk bwh pokok kopek rambutan utk wat jem sambil sembang2..p biasanya nenek aku kopek aku mkn..tau2 tinggal sket je rambutan yang tinggal tuk wat jem...

ermm...rindunya bile ingat kenangan lama...skang ni nenek dah xde..adik pun xde...dua2 pergi masa bln Ogos...ape bln Ogos ni bln utk aku kehilangan org2 yg aku syg kew? ntah la...
Hanya doa yang mampu aku kirimkan utk kalian disaat kenangan muncul diingatan...
Semoga kita dpt bertemu kembali di suatu masa dan suatu tempat yang tidak kita ketahui...

Thursday, September 3, 2009

Suka2 update blog...

Assalamualaikum semua...
masih x lambat kan utk aku ucapkan selamat berpuasa and x la terlalu awal untuk aku ucapkan selamat menyambut hari raya kan? =)

Kejap je rasa..pejam celik pejam celik minggu ni kite da masuk pertengahan bulan ramadhan. Terlalu cepat masa berlalu.. Ape pengisian bulan ramadhan taun ni? tiap2 taun masuk ramadhan aku slalu berazam nak terawih 30 ari and nak khatam quran.. Mmg aku wat p xpnh dpt wat seperti yang dirancang.. Phm2 je la perempuan, mane cukup ari...misti ada tinggalnye...hukum kaum wanita mcm tu...kdg2 rasa rugi gak xdpt terawih penuh..yela bkn slalu pun gi terawih.. Kalu x time uzur pun kadang2 x gi terawih gak..kalau weekday, balik keje terlambat jew..
bile da lambat tu confirm2 la penah nak terkejar2..akhirnya terabai la terawih...cuba bygkan kalau taun ni taun terawih dpt terawih...misti korg akan laksanakan terawih taun ni dgn sempurna kan...

Sebenarnya bln ramadhan ni seronok...bagi yang dah berkeluarga misti la bln ni bln utk bersama keluarga..bersahur sama..berbuka sama...alangkah indah dan seronoknya..walaupun hidangan x seberapa, tapi dgn kemeriahan suara ahli keluarga ketika menjamu selera tu dah cukup mengenyangkan..kalau ari biasa tu biasa mkn sendiri2..tp bln puase ni syoknya mkn bersama..
aku pun kalu boleh ari2 nak mkn dgn famili..seronok..tmbhan masa nak berebut mknan..
ala saja je nak berebut..time tu je la nak bermanja dgn adik beradik..

Bln ramadhan ni gak bln utk menyucikan jiwa...bln utk bertaubat..bkn la kata bln ni je baru leh bertaubat..bln lain pon leh p bln ni special sket sbb bln ni semua pintu2 neraka tetutup dan dibuka semua pintu2 syurga..pilih je la kita nak masuk pintu mana..cukupkan waktu solat wajib, solat sunat, amal jariah...humm..aku nasihat sgt pon x reti sbb aku pun xsempurna...
aku nak jadi wanita sempurna....so aku cuba...

hum...k la...sambung part 2 ti la...ade keje nak wat plak...
huhu..lg 6 jam nak berbuka.. =)
Selamat berbuka kwn2..
jgn mkn smpi buncit...nnt bj raya xmuat..

Wednesday, September 2, 2009

Cinta Sempurna

Aku Manusia Lemah
Selalu Terjatuh
Berbeda Aku Dari Mu
Kau Berdiri Teguh
Aku Serba Tiada
Aku KekuranganDan Bila Kau
Tiba Aku Hilang Dari Kewujudan

Sempurnanya Sifatmu
Tulusnya Hatimu
Jujurnya Niatmu
Tingginya Kesabaranmu
Lepaskanlah Diriku
Kerna Aku Tak Mampu
Tuk Menanggung Sebuah CiNta sEmpUrNa
Darimuu
Darimuuu...Oahh...

Bukan Aku Tak Pernah Mengerti Dirimu
Kusanjung Setiap Kata Cinta Kau Berikan Aku
Hilangkan Rasa Itu Akhirkan Semua
Dan Bila Kau Sedar Aku Hilang Dari Kewujudan.. Oooo

Sempurnanya Sifatmu
Tulusnya Hatimu
Jujurnya Niatmu
Tingginya Kesabaranmu
Lepaskanlah Diriku
Kerna Aku Tak MampuTuk Menanggung Sebuah CinTa SeMpurNa
Darimuu
Darimuuu...Oahh...

Tuesday, September 1, 2009

Pemergian nenek tercinta...

Jam 1.20pm..waktu lunch 27hb August 2009..time tu aku tgh rilex2 sambil tidur kan diri..
maklum la bulan pose time lunch xleh mkn so aku senang tido bile xde wat pape.. tgh tido tu telefon ku berbunyik..panggilan dari pakcik ku..memula mls nak jwb sbb mcm da tau je pe yang dia nak ckp..misti nak tny psl loan aku tu...p aku kata dlm aty jwb je la...
bile da jawab tu sangkaan ku meleset..aku ingat kan dia nak tny psl loan rupanya dia nak gtau yg nenek aku dah nazak...n dia ajak aku balik kg..

Memula dapat berita..aku agak tergamam..nenek aku nazak?? aku xtau pun nenek aku sakit sbb setahu aku nenek aku dah sihat..mmg dia ada masuk hospital bln lepas and aku yang jaga dia kat hospital..balik dari hospital dia wat kenduri doa selamat skali dgn kenduri sambut ramadhan n skng tetibe dgr kata dia nazak plak..aku pun cepat2 la call mama aku and dia diam x terkata..yela nenek aku tu mak mama so misti la dia xterkata2...

Aku tekad nak balik kg tgk nenek..aku mintak pelepasan kat boss..aku kata kat dia nak balik kg nenek sakit..dia bagi so aku pun balik kg...agak lewat smpi kg sbb byk persinggahan dan penantian...lepas waktu berbuka br sampai kg...

Sampai2 je aku tgk mmg nenek aku nmpk nazak..dia terbaring lemah..bdn dia kecik sgt2... menitis air mata ku tatkala melihat keadaan nenek ku..terbayang kembali memori2 indah bersama nenek...aku rapat dgn nenek aku sbb aku la cucu kembar pertama dia...kalau aku x balik kg aku akan call nenek aku..kitorg akn cerita mcm2..p masa nenek aku terlantar di katil dia xmampu ucapkan sepatah perkataan pun..

Sepanjang mlm tu mama dan adik beradik mama duduk berjaga disekeliling katil sambil bacakan yasin..aku n sepupu2 lain pun berjaga gak p sempat la gak curi2 tidur sejam dua..and sok paginya 28hb August 2009, Jumaat jam 1040am..nenek aku menghembuskan nafas yang terakhir dihapan semua anak2,cucu2 dan cicitnya...
kesedihan menyelubungi...tangisan bergema...mmg xpatut menangisi pemergiannya tp kesedihan tak dapat dibendung meyebabkan air mata terpaksa mencurah2 keluar...

Wat pertama kalinya aku beraya tanpa nenek..masih byk hajat aku yang belum tercapai..aku berhajat nak bwk nenek aku naik kereta baru aku p x kesampaian..aku gak pernah berangan2 nak wat kenduri kawen aku dirumah nenek aku..juga tak kesampaian..
aku dah xde nenek..nenek yang aku sygi telah pergi untuk selamanya..

Al-fatihah buat nenekku..semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan org2 yang dikasihi Allah....Semoga kita bertemu kembali diakhirat kelak...

Wednesday, August 19, 2009

Ramadhan Mubarak 2009

Assalamualaikum wbt…
Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan "Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:
* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.
" Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang mengamiinkan adalah Rasullullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jumaat.
Oleh itu SAYA TERLEBIH DAHULU MEMOHON MAAF jika saya ada berbuat kesalahan, baik yang tidak di sengaja maupun yang di sengaja, semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, insyaallah...

Salam Ramadan Al Mubarak 1430

Thursday, August 6, 2009

kisah dibulan Ogos..

haluu..haluu..haluuu to kamu, kamu dan kamu2 semua...
whatzup kwn??
amacam sume?? ada bagus??
hope korg sume ok la...kalau korg x ok sape la yg nak bc blog aku nih...

humm..blog kali ni juz nak share dgn korg memori di bln Ogos nih...bln ni bermakna pada aku...
sbb ni bln kemedekaan..hehehe..MERDEKA!!!! eleh..misti korg meyampah kan...xkesah la..
yg penting aku bangga jadi rakyat MALAYSIA!! mcm dlm iklan..walau mane pun sy pegi, sy ttp ingat yang 5 tu...haaa korg tau ke yg 5 tu ape??? pk ek....kalau dpt jwb gtau aku..
ti aku bg adiah....

06/08/09 - Hepi Besdaay to My Little Brother..hepi besday DIKJAD...akak doakan semoga dikjad dpt 5A dlm UPSR ti ek...kalau dpt 5A akak janji bagi adiah kat dikjad...ckp jew nak ape ti akak bagi p dik jad kena janji la belajar rajin2 tau!!

07/08/09 - Genap 5 tahun adik xde.....mungkin ramai yang xtau aku ni bertuah sbb aku bkn dilahirkan keseorangan ke dunia ni....aku memula lihat dunia je aku dah berteman...aku dilahirkan sbg psgn kembar...kitorg beza 15minit....kelahiran kiteorg ni sungguh bermakna sbb kiteorg la satu2 psgn kembar dlm famili mama...mama sendiri pun xtau yang dia kandungkan anak kembar...org dulu2 xnak scan2 utk tau jantina anak...konon nye nak surprise la...skali mmg suprise la bile kuar2 jew kembar...

menurut mama...doktor pon xbajet yang mama lahirkan anak kembar masa tu..kelam kabut gak la dorg...masa mama pantang nenek aku jg kiteorg...nenek gembira sbb dpt cucu kembar sulung...xdpt aku bygkan mcm gembiranya org2 disekeliling aku dgn kelahiran kami.. aku kakak sbb aku keluar dulu...p ada org kata sape yang kuar dulu dia adik sbb besenya kakak akan mengalah..dia akan dahulukan adik dia...tp kes aku nih, sbb mak aku xde preparation and mungkin xtau pape ag psl kembar time tu jd mak aku kata yg kuar dulu tu kakak and yang kemudian tu adik..p adik aku mmg ada ciri2 kakak la sbb dia byk beralah dgn aku...
Tp skng...aku dah xperlu beralah or mengalah...aku sensorg2 sekarang..

dr kecik ag aku dgn adik akan bersama...kitorg main bersama, nangis bersama, mkn bersama..
kalau bab baju misti la sama kan...asal raya je baju misti sama..fesyen rambut pun sama...kasut sama..everything sama...nak gi beraya pun sama...xleh gi asing2 sbb ti org ingat kitorg org yg sama so xdpt duit ry..jdnya kena la gi sama2 bia org tau yg kitorg ni kembar seiras...
Tp skng...aku dah xpkai baju sama lagi...sbb aku sendiri...

Bile tiba besday plak, aku tau yg aku akn dpt adiah tiap taun..mmg akan ade adiah utk aku dr adik..mcm2 gak la aku dpt..dia beli utk aku and aku pun beli utk dia..biasenya mama la yg teman kitorg cari adiah..p cari asing2 tau...bile tibe ari besday bgn2 jew masing2 wish besday.. tp yg x berapa best bile kena kongsi adiah...kebykan kwn2 kitorg akan bagi adiah yg kitorg berdua leh kongsi mcm beg..
Tp skng..aku xtau aku akan dpt adiah or x...sbb aku dah xde adik...insan yang xpernah lupe bg adiah bile tibe besday aku...

Adik aku hayat dia xlama..mungkin tu perjanjian yang dia dah wat dgn Pencipta sebelum kelahiran kami...dia sempat hidup didunia selama 17tahun sahaja...
17tahun aku berteman...kini aku sendiri...
kadang2 bile mlm aku teringat adik....dulu sblm tido kitorg akan sama2 bercerita...
byk kenangan aku dgn adik....
dia la satunya adik perempuan aku dunia dan akhirat..

"Ya Allah Ya Tuhan Ku...Ampuni la Dosa-Dosa Adik ku..Tempatkan Lah Dia DiKalangan Kekasih-Kekasih Mu Dan Temukanlah Kami Semula Di AKhirat Kelak..."

Monday, August 3, 2009

FINAL EXAM!!

ARRRggggggggggggghhhhhhhhhhhhh!!!!!
Hari yang dinanti2 da tibe...
FiNaL eXaM..
wish me ALL THE BESTT!!

3rd August 2009 - Hubungan Etnik
7th August 2009 - Pembangunan Masyarakat I & Aplikasi Komputer Dlm Pengurusan
8th August 2009 - Kenegaraan Malaysia
9th August 2009 - Sains Sosial

utk sume kwn2 and utk sume student2..Selamat Menjalani Peperiksaan!!

Friday, July 10, 2009

F.R.I.E.N.D.S.H.I.P

A friend gives hope when life is low. A friend is a place when you have nowhere to go.
A friend is honest, A friend is true.
A friend is precious and that my friend is you.
A friend is sweet when its new but it is sweeter when its TRUE! but you know what? It sweetest when its you!

Never say you are happy when you are sad. Never say you are fine when you are not okay. Never say you feel good when you feel bad and never say you are alone when i'm still alive!!

We've known each other by CHANCE, became friends by CHOICE, still friends by DECISION and when we say FRIEND FOREVER, that's definitely a lifetime PROMISE!
~DILA & DIANA~

Monday, June 29, 2009

kisah ditipu dan dikhianati

salam sume...
arini aku ade cite nak post kat blog aku ni..
cite yg complicated utk diphmi...cite pasal ditipu and dikhianati...
yang menipu ni adalah seorg lelaki yg si A ni syg and yang mengkhianati ni pulak adalah kwn si A ni..

Cerita bermula apabila lelaki yg si A ni syg bertemu dgn seorg perempuan...perempuan ni akhirnya menjadi kwn kepada si A bile si A menyedari yang lelaki ni ske kat perempuan ni..si A dgn rela melepaskan lelaki ni td pada kwn dia...p kwn dia ni plak yg dah tau kesah si A dgn lelaki ni yang mana penah mereka ber2 pernah bercinta and dlm masa yang sama perempuan ni plak merasakan lelaki ni masih ada hati kat si A walaupun mereka da berpisah jadi perempuan ni telah mengambil keputusan utk tidak menerima lelaki td walaupun pd sebenarnya perempuan tu telah pun merasa yang dirinya juga telah menyanyangi lelaki td..

Kes tipu menipu terjadi bile masing2 konon2 da x nak kat diri masing2 la kan..si A telah berusaha memujuk kedua2nya menerima diri masing2 memandangkan si A da xde pape dgn lelaki ni..p dua2 ego..dua2 kata xnak terima la da xde hati la da xleh terima la and so whatever..
jd A mengambil keputusan utk tidak memujuk mereka balik...
penipuan terjadi bile lelaki ni kata kat A da x berhubung dgn perempuan tu tp sebenarnya dia still berhubung!!!! the problem is dia x bg tau kat A yang dia still berhubung dgn perempuan tu..

korg bayangkan macam mane perasaan minah A ni bile dia dpt tau yg lelaki ni tipu dia? beriya kata xde pape p sebenarnya berhubung..and masa minah A ni beriya pujuk dorg berbaik masing2 kata xnak tau..tp alih2 masing2 masih berhubung lg...kenapa xnak berterus terang je kat A??sian dia ni tau x.....smpi ati korg permainkan dia padahal korg berdua tau kan perasaan dia...??sendiri mau ingat la...suatu hari nnt korg pun akan rs..time tu korg ingat la A yea...


P/S: xjd nak sambung citer la...pening plak pale memikirkan naseb A...tunggu la ending dia mcm mane..

Thursday, June 25, 2009

Virus...H1N1???

Virus?? nak citer psl virus ni xkan abes kot.....skng ni byk btol virus...virus senang merebak di zaman milenium ni..zaman maju sakit pun maju..mcm2 nama pelik2 virus zaman skng...semakin canggih dunia semakin canggih virus2 ni..yang skng ni yang tengah popular citer psl H1N1 la or Influenza A..btol ke ejaan nya ni?? kalau salah tolong betulkan ek...virus yang berasal dr overseas ni da merebak ke Malaysia...setakat hari ni (250609) aku dengar kat radio kes H1N1 da meningkat ke angka 80 kes dilaporkan H1N1..dengan penutupan beberapa sekolah di sekitar selangor..

Kat ofis aku tadi pun bos aku ade citer psl H1N1 ni..bos cadangkan company bagi topeng muka kat staff..p xtau la jd or x coz kena dpt approval by MD dulu...huhu pkai topeng muka la jwbnya pasni..mcm cite ayat2 cinta plak..nmpk mata jew...

eh..sebenarnya aku bkn nak citer psl H1N1 ni..aku nak cite yang pendrive aku masuk virus!!! abes sume document and file2 penting aku kena mkn..dgn TROJAN plak tu!! sedih giler aku...
semlm aku nak mengedit assigment yang aku nak submit kat lecture sok..aku pon mencocok la pendrive ke pc..skali kuar gamba virus mmg aku gamam x terkata2..aku da la x wat backup pape pun..pastu sume maklumat2, bahan2 and isi2 suma ada dlm pendrive tu...mmg menitis la air mata tatkala meyaksikan file2 dimkn virus yang sungguh kejam dan xberhati perut tu...sedih giler..jwb nya aku x jd edit assgment aku...juz wat baru jew..p wat sikit2 la...giler aku nak taip balik..30ms dlm ms 1ari..mmg xsempat sbb aku cuma ada masa nak wat assgment waktu mlm jew..

aku syak virus ni aku dpt ms kat uum..last aku guna pendrive tu ari sabtu aritu masa aku copy slaid utk subjek Sains Sosial..lepas aku copy mane aku ade bukak2 da until semlm...mmg sblm ni aku ade dgr org kata kat uum tu byk virus..even lecture sendiri pon ada ckp...p aku ingt kan juz bilik 3 jew yang ade virus sbb bilik3 je yang slalu prob pun...xtau plak aku yang sume bilik ada virus...ape daaa....staff kat situ kata dorg ada anti virus p nape xleh detect virus2 yg ade ni?? yg jf mangsanya file2 aku...
sedih giler....segala nota2, gamba2 sume ilang....................
huwaaaaaaaaaa......
dimanakan ku cari ganti.....serupa dengann muuuuuuuuu...........................

P/S : Virus2 cinta pun ada ni....

Wednesday, June 24, 2009

update 3

assalamualaikum to all bloggers....
bulan ni cite psl update je la...sbb kebzan melanda so xleh nak slalu update kat blog cite2 terkini aku...bile ada masa tertentu je baru leh cite mcm skng ni la...

k skng mula dgn cite study aku, aku br abes midterm..alhamdullilah leh wat...hehehe leh kew?? leh la kalo byk toyol...p sem 2 ni mmg aku rasa tough sgt2..every month ada asigment..bkn 1 bkn 2 tp 3...tu blom take home quiz ag..huhu..eh korg jgn ingt aku mengeluh..aku bkn mengeluh dgn jln idup yg aku pilih ni p juz nak berkongsi cite dgn korg jew...pape pun aku ttp akan meneruskan perjuangan aku utk mencapai kejayaan..cewahhh...

erm..lately ni aku asyik terpk jew mana nak cr rumah ek?? aku nak pindah umah...mmg syg nak tinggalkan umah tu sbb terlalu byk kenangan kat umah tu..aku membesar kat umah tu, ssh senang aku kat umah tu gak..dulu mmg aku terpk nak duk sana trus smpi bile2...kalau aku da kawen pun umah tu aku nak mak ayah aku duk..p dsebabkan beberapa perkara yg berlaku dan beberapa sebab membuatkan aku nekad nak pindah umah..walau ape pun aku akan pindah gak dari situ bersama dgn famili aku..aku da ckp dgn mama and papa pasal nak pindah ni...mama papa ikut aku je...so skng aku ngah mencari rumah...pape pun mungkin nak cari kat kwsn ampang gak sbb masih ada 2 lagi adik aku yang bersekolah. So kalau nak pindah jauh2 pon leceh la nak tuka2 sekolah dorg...bia la pindah umah je dulu. Unless adik bongsu aku tu nak dok asrama taun dpn, leh la pindah jauh sket..

erm..k la terasa mcm mls plak nak menaip ni...ti aku cite lg la...

Thursday, June 11, 2009

update 2

ok yg ni plak nak upload gamba2 masa kat cherating...yang ni pown enjoy!!
*
*
*
*
*
*
*


update 1

halu sume...da lame x update blog..kesibukan melanda meyebabkan kesuntukkan masa nak update blog..story byk p kalau nak cite sakit la tgk so nak upload gamba la...post ni pic masa wedding kakak diana...enjoy!!
*
*
*
*
*
*
*

together wif pegantin







Wednesday, May 27, 2009

lunch

burkkk!!..kenyanngggggnyeee......
oppsss....
buruk peragai plak...
alhamdullilah di atas nikmat Allah....
wah...nak share cerita hari ni psl lunch...aku enjoy giler lunch arini...besh..besh..
sedap sgt2 sampai menjilat bibir...

sebenarnya arini aku and department aku ade wat farewell lunch for our collegue iaitu Diana, Kak Ziana n Jamie yang akan meninggalkan kitorg...opss...mcm teruk la bunyiknye plak...bkn meninggal yg tu tp meninggalkan kampeni aku coz da abes contract and sebagai membalas jasa dan mengenang khidmat bakti yang da dorg curahkan kat kampeni, department kitorg pon kuarkan our own pocket money utk belanja dorg..and tempatnye adalh di Sun & Surf, Sunway Resort & SPA...

tmpt favourite aku!! so aku x kesah nak kuarkan bape pon RM sbb mmg aku ske sgt2 mknan and tmpt tu...sedap giler!! sampai2 jew aku dgn pantas nye mencapai semua mknan yg ada...
nyum2!! aku jd rambang mata xtau nak mkn yg mane dulu..p disebabkan mkn kat hotel so kena la ikot turutan kan dimana kena mkn pembuka selera dulu, then main course n lastly dessert..
sume aku mkn..p seafood like Oyster tu ermmmm x membukak selera aku lg la utk memcuba nya....not my taste Mat Salleh kata...p pape pon mknan lain mmg sdap2 sgt and aku kenyang sgt2 and puas ati sgt2 mkn kat situ..

next time de rezeki and ade jodoh dgn dia lg aku nak ajak dia mkn kat situ la....candle light dinner ke or smpena our anniversary ke..p mslhnye aku dgn dia skng???????????? ntah la..
NO KOMEN.....

P/S : for my collegue, all the best and gonna miss u very much xspecially Diana!! ti da xde sape nak pkai bj same dgn kite..and yg penting no more DOUBLE D kat MOX kan??

Thursday, May 21, 2009

Assigment..

hahaha..padan muka aku!!!

tu la...wat last minit lagi..kan da kelam kabut...

sok nak anta arini baru buat..

p sebenanya aku bkn saje2 lambat wat assigment..bulan ni mmg bz giler2 la...

byk benda kena wat..tu yg x sempat nak wat assgment..

bkn senang nak keje sambil belajar..terkejar2 ni...

emm..k la..nak sambung wat assgment jap..

saje je mengupdate blog ni...

bubye korg..

=P

Monday, May 18, 2009

x percaya..

Ahad...17 Mei 2009...10:30pm..Jalan Bangsar..

huhu..pe kena mengena sume maklumat diatas?? misti la de kena mengena dgn hidup aku..dimana aku xkan lupakan smpi bile2!! wat kali pertama nye dlm hidup aku EXCIDENT!!
masa tu kejadian berlaku amat pantas sekali...aku btul2 x percaya yg aku excident..

masih terbayang lg time tu aku tgh syok2 sembang dgn Diana..then kitorg smpi kat trafic light kuning...Diana stopkan kereta dia..pastu tetibe aku dgr bunyik "BANG!!" pastu kereta kitorg bergerak kedpn..aku tny Diana "Eh, Kenapa ni??" pastu Diana ckp "Wak, kite excident la".. bile Diana ckp kite excident jew aku da terbayangkan Hospital mana yg bakal aku masuk and aku nmpk divider jln kat dpn aku...and luckly Diana dpt kawal stereng..kalau x for sure kitorg da berpusing kat jln sebelah and kemungkinan akan dilanggar oleh kereta lain lg..

dlm keadaan panic and takut kitorg x sempat nak tgk and cam kereta yg melanggar kitorg.. and xde pon kereta yg nak berhenti tolong kitorg..dlm keadaan Diana da berjaya mengawal kereta, kitorg berhenti di KL sentral..Diana cek kereta dia and time tu aku br perasan yg aku cedera..mulut ku berdarah...aku cuak gak bile tgk mulut berdarah..takut aku gigi aku berterabur..p bile cek balik alhamdullilah gigi sume ada cume x rata sikit =( agak sedih la... da xleh nak wat senyuman menawan...

kereta?? humm..of cos kereta Diana teruk rosak...sian..belakang kemek abes..bonet..bumper..pintu blakang..siap radio kat dpn tu pon leh tercabut..nmpk sgt yg kereta tu mengalami hentakan kuat dr belakang..radio Diana yg tercabut tu terbang kena muka aku..
tu yg menyebabkan mulut ku berdarah..kepala benjol and boleh dikatakan muka aku bengkak!! agak huduh jugak la muka ku ketika ini...sedih sgt!! p alhamdullilah umur aku and Diana masih pjg..masih diberi kesempatan utk bernafas di bumi Allah ni...

mlm tu juga kami pegi wat report bersama2 dgn abah, mak abg lang and kak yong..kesian..kami telah menyusahkan dorg sume...pukul 3:30 pagi baru setel wat report..and kat balai mlm tu mmg byk excident..hari ujan..jln licin....aku and Diana diberi MC 2 ari...dokter kata aku kena Facial Swollen and Diana Backpain...

Pape pon..ni sume satu pengalaman and pengajaran buat kitorg...walaupon da berhati2 tp malang mmg tidak berbau...and aku masih x percaya lg yg kitorg kemalangan!! sume nya mcm suatu mimpi...

Wednesday, May 13, 2009

kekusutan yg boleh dihurai??

entah kenapa la aku tetibe touching arini..resah jew...aku kalau boleh xnak crite psl hati dan perasaan kat dlm blog ni sbb takut aku tersinggung hati sape2..tp aku x leh pendam lg la..
tersiksa rsnye jiwa ku ni..nak kata jiwa x tenang, hum..ye la kot..bile terlalu memikirkan benda2 mcm ni jiwa mmg la x tenang..

aku ke yg salah? aku ke yg saja cipta jurang yg boleh merenggangkan hubungan kitorg yg dah sedia renggang ni?? aku x berniat pon nak kecikkan hati dia dgn ape yg aku ckp or ape yg dia tau n nmpk...aku cume xnak dia pk aku nih penipu..sbb tu aku gtau dia..p bile dah ckp dia trus mendiamkan diri..KENAPA???? cube la kau ckp terus terang!!! kau mmg slalu x berterus terang..kau suke wat aku dlm dilema....aku da xsanggup lg nak hadapi!!


"Kalau kite sygkan seseorg, kite kena lepaskan dia pergi"
kenapa kena mcm tuh?? kenapa kena lepaskan org yg kite syg?? x boleh ke kite bersama dgn dia utk selamanya? kenapa aku xnak akui hakikat tuh??!! aku tau aku je yg xnk megakui nye..
aku kdg2 mcm xredha nak lepaskan dia... ye..mmg aku akui aku xmampu nak lepaskan dia sbb aku meyayangi dia..tp utk trus berada dlm satu keadaan yg x pasti ni pon aku dah x mampu..
lalu..jln ape yg harus aku pilih? terus mcm ni?? berbincang?? atau angkat kaki?? tp aku x suka nama aku buruk..aku xkan angkat kaki selagi tidak berterus terang..tp mcm mane nak berterus terang kalau dia diam kaku??
"Sesungguhnya Ya Allah..Dia Itu Sungguh Aku Cintai..Tidaklah Seperti Cinta Ku Pada Mu Dan Rasul Mu Ya Allah..Namun Aku Ini Adalah Manusia, Hamba Ciptaan Mu Yang Ada Keinginan Dan Kemahuan Ya Allah..Ku Pohon Pedoman Dari Mu Ya Allah..Ku Pohon Hidayah Dari Mu Ya Allah..Ku Pohon Petunjuk Dari Mu Ya Allah..Semoga Hamba Mu Ini Sentiasa Di Bawah Jagaan Mu Ya Allah..Jika Ada Sesuatu Pada Sesuatu Itu Tunjukkanlah Aku Sesuatu Ya Allah...Semoga Aku Tergolong Dikalangan Hamba2 Mu Yang Mendapat Petunjuk Mu Ya Allah....."
bile baca post Syukri td..terminat pulak aku dgn ape yg dia tuliskan...sori ek awk kalau sy amek sket posting awk tu and post kat blog sy....
humm...aku kena lebih dktkan diri dgn Allah supaya aku lebih kuat hadapi dugaan ni suma...semoga aku lebih tabah..
aku tau perjalanan hidup ku masih terlalu jauh...mungkin akan ade lebih hebat lg dugaan yg akan menjengah ku di masa akan dtg....Sesungguhnya Tuhan tu x kan uji hamba-Nya mengikut kemampuan hamba-Nya..
P/S : semoga terbuka pintu hati kau utk menerima ku kembali..semoga terbuka mata hati kau melihat penantian ku..semoga kau dapat menilai kesetiaan ku..semoga kau menghargai diriku!!

Monday, May 11, 2009

khas buat MAMA di hari Ibu

entry ni khas buat mama yg teramat la aku sygi..

mcm taun2 sblm ni aku mmg akan sambut Hari Ibu ni...dr masa aku skola2 lg aku akan belikan mama adiah..dulu masa skola belikan adiah ala kadar je sbb beli guna duit belanja skola..bile nak dekat2 Hari Ibu aku dgn arwah adik aku akan kumpul duit belanja skola kitorg utk beli adiah.. kitr share dua org la..p skng memandangkan tinggal aku sorg je anak perempuan mama and aku pon dah bekerja so biasa nye aku beli adiah sndr la...taun ni adiah utk mama Sepasang Telekung..aku x penah belikan mama telekung and kali ni tergerak nak bg mama telekung sbb aritu mama ade kata telekung dia dah lama..

Bg aku, mama wanita terhebat...mama tak berpelajaran tinggi..tp mama slalu pesan kat anak2 dia supaya beljar tinggi2 sbb hanya dgn pelajaran shj yg dpt menjamin kehidupan kite di masa akan dtg...aku hargai kata2 mama tu..sbb tu skng ni aku masih lg belajar..mmg cita2 aku utk habiskan belajar dan segulung ijazah yg aku bakal terima tu aku nak hadiahkan kat mama..aku nak sambung impian mama yg x dpt peluang utk blaja tinggi2..

Mama aku adalah segala2nya bg aku..dia la kwnku, dia la cikguku, dia la dokterku, dia la peguam ku, dia la jam locengku and segala2nya dlm idup aku dia la tunggak utama....kalau aku sakit, mama yg risau, kalau aku nak exam mama akan sediakan mcm2 keperluan utk aku, kalau aku nak gi keje mama akan sediakan sarapan utk aku, gosokan bj utk aku, aku nak bgn tido mama yg kejutkan aku..

kalau nak citer psl jasa dan budi mama mmg terlalu byk...x terbalas rasanya...tp aku akan sedaya upaya berusaha menjaga mama selagi hayat dikandung bdn..

Mama..kite syg mama...terima kasih sbb byk bersusah payah menjaga kite selama 22 tahun ni..kite janji akan jaga mama..maafkan segala slh kite selama ni...Selamat Hari Ibu Mama..

I LOVE U MAMA!!

Sunday, May 10, 2009

ukiran jiwa

Kedamaian yang ku cari
Masih belum terbukti
Jauh lagi perjalanan ini
Jiwa tak pernah tenteram
Kasih lama tenggelam
Di lubuk hati yang paling dalam
Berlumutlah ukiran impian
Entah berapa lama
Harus ku nanti
Sinar kasih sayang menyinari kembali
Dengan nada lagu dan irama
Ku luahkan jua rasa kecewa
Semoga kau dapat mendengarnya
Semoga terbuka pintu cinta... mu
Yang pasti hujan tak berterusan
Matahari kan tetap terus bersinar
Kini terbukti apa yang di nanti
Dengan rela ku lepas kau pergi
Telah sedekat kenangan terpahat
Di ruang tak bertempat
Dengan nada lagu dan irama
Ku luah kan jua rasa kecewa
Pada cinta yang dahulu kitaUkirkan bersama...
Di ruang asmara
Di bumi yang nyata
Di dunia kita...

tag dr Andriy Syukri Krevalichenko

aku dpt tag...td aku bukak blog sbb ingat nak post satu citer..p tgk2 kat dashboard syukri de update blog dia..so aku pon usha2 la..antara yg dia post adalah Tag n aku antara slh sorg yg kena tag dr dia..

so sblm aku nak post citer aku..aku jwb la dulu tag dr dia..p aku xtau sgt nak jwb sbb sumenya tny psl kesukaan aku..aku pon kekadang terkeliru gak ape yg aku suke sebenanya??
hummm.....layan je laaa...

My Top 10 Most Favorite Foods
1. ntah la...aku xde top 10 favourite food la...aku makan jew sume yg aku nak mkn and sume
sedap n halal aku telan jew...aku mmg ske mkn..alhamdullilah wpon kuat mkn bdn still leh maintain...tu yg best tuh..

10 Things I Love Doing
1. Hug n kiss mama
2. Baca Novel
3. Surfing Internet
4. Naik kuda
5. Tgk wayang
6. Window shopping
7. jln2 kat tepi tasik
8. Nyanyi
9. Tidoo....
10. pape yg leh wat aku heppi

5 Things I Love Doing When I'm EMO
1. termenung memikirkan benda tu
2. layan selamat syifaa..
3. lepas tu layan lagu jiwang plak..
4. citer kat mama psl benda tu
5. lastly aku citer plak kat sesapa yg sudi mendgrnya..bile da citer tu lega la sket..

5 Things I Love Doing When I'm Happy
1. Alhamdullilah.....
2. Bgtau mama dulu..
3. tersenyum..
4. melompat sekejap..
5. mkn aiskrim bile seronok..

5 Things I Wish To Happen
utk ms ni something yg i wish it wii be happen :
1. ada segulung Degree
2. pastu nak PHd and Master
3. ada perniagaan sndr
4. ada kereta sndiri
5. belikan umah utk mama

My Top 10 Most Addicted playlist
erm...xde la kot..lagu2 yg jd kegemaran aku adlh lagu2 yg ikut mood dan perasaan aku waktu itu..

5 Persons I Wish To tag
1. Diana
2. Azraai
3. Azmeer
4. Luqman
5. Zalikha

Tuesday, May 5, 2009

Filing Oh Filing

Humm...kejap jew da masuk bln May..bln ni aku kena pulun abes filing aku..adoii..byk giler..bln dpn aku akan transfer department..
Aku akan berada dibawah Learning & Development (L&D) pd bln dpn so bln ni filing2 C&B yg aku x settle kan ag tu kena la aku settle kan...dlm masa yg sama gak aku da kena blaja L&D..
Satu pengalaman baru gak...aku pon xtau la aku nak happy or x dgn L&D ni..p pape pon aku bersyukur sgt2 yg aku masih ade rezeki utk keje kat sini lg...Alhamdullilah sgt2..so jgn la byk
komplen kan...wat je la dgn ikhlas..

Ok berbalik pd filing yg aku kena siapkan ni...kalau korg tgk tempat aku nih da mcm stor da...
pandang kiri kotak2 filing..pandang kanan pon filing pandang blakang lagi la...x cukup tuh bwh meja pon ada...oh bondaa..tolong anakanda...antara filing2 yg aku kena siap kan skng ni filing EA..pening sket la EA taun nih sbb gna sistem baru...xmcm taun lepas senang jew..pastu mcm biasa monthly payroll document..
Pastu lg erm...eh kalu aku nak sebut satu2 x leh coz byk bgt...
k la korg..aku nak sambung wat filing jap la..
ni mencuri tulang sebentar melayan blog utk meyegarkan mata yg ngantuk nih..

Aku ngah wat filing..


mcm biasa la aku dgn Diana..x sah kalau x berposing..walaupon bz ttp posing..



Dr kiri : aku, Nicole K. Maz, Man Niee and Diana

Sunday, May 3, 2009

cinta sang ratu..

cinta sang ratu?? saper ratu?? ratu aper?? huhu...ekceli aku nak gtau jew yg skang aku ngah baca sebuah novel yg bertajuk Cinta Sang Ratu ni...novel ni ditulis oleh novelis thriller pertama Malaysia, Ramlee Awang Murshid...aku ske sgt dan novel2 dia..bestt giler...hampir kesemua novel dia aku da bc...tinggal 2 je lg novel dia yg aku x baca lagi..satu tajuk dia Hijab Sang Pecinta and satu lg yg paling latest Mikhail..dia wat novel best sbb x mcm novel2 cinta yg lain..mcm Ramlee Awang Murshid ni mmg ada terselit kisah cinta dlm sume karya2 dia p dia lebih mengutamakan thriller la...kalau kite bc mmg kite pon akan terasa seram nya...terasa mcm kite ada dlm citer dia tuh.. best giler..

Cinta Sang Ratu ni adalah sambungan pd Bagaikan Puteri...Cerita mengenai Haryani yg koma. Spjg koma tu dia dah termasuk pd suatu zaman yg mmg xboleh diterima oleh akal waras kite la..
Haryani kembali pd zaman kurun ke-15..pada zaman tu dia bertemu dgn Laksaman Sunan..
Ramlee Awang Murshid ni pandai menghidupkan watak dia smpikan sesiapa yg baca novel ni, dorg mesti nak Laksamana Sunan tu jd teman hidup dorg..Laksamana Sunan ni digambarkan sbg lelaki yg cukup segala2nye...sifat2 yg ada dlm diri dia tu mmg jd idaman perempuan..
aku pon dah jatuh hati dgn Laksamana Sunan tu..baik hati, bertaqwa, beriman, taat perintah Allah..humm mcm2 lg....mane nak cr Laksamana Sunan pd zaman skng nih??

Aku da x sabar nak abeskan baca kisah nih coz nak tau pe terjadi pd Laksamana Sunan..sbb dlm Bagaikan Puteri ending dia Laksamana Sunan terkena panah beracun dr Ratu Sulaman masa tgh berperang...Ratu Sulaman ni pulak seorg pemerintah Pulau Utara yg ingin memusnahkan Laksamana Sunan..Ratu Sulaman ni digambarkan sbg seorg pemetintah yg kejam, zalim, jahat n mcm2 la...dlm Cinta Sang Ratu ni akhirnya Ratu Sulaman jatuh hati pd kemulian and budi pekerti Laksamana Sunan..ermm pe yg terjd seterusnya pd Laksamana Sunan?? Ratu Sulaman?? Haryani?? haaa kena la tunggu aku abes baca dulu..Lepas abes Cinta Sang Ratu ada sambungan nya plak tau yg bertajuk Hijab Sang Pecinta...p aku x beli lg novel tuh... errmm..sape2 yg da beli bg la aku pinjam...

p/s: sepjg bc novel nih hati aku merindui dia.....

Tuesday, April 28, 2009

MCSB training

ermm..Isnin dgn selasa aku de training kat Wisma Wirama Jln Wisma Putra..Training yg aku kena hadiri adalah training "Advance Microsoft Excel 2003"..huhu..kampeni yg anta aku..arahan Kenneth sbb aritu aku penah la kata kat dia aku xtau nak wat Pivot Table tu yg dia anta aku kat sini..memula aku dgr nama Wisma Wirama ni, aku terkejut la.."ade ke bangunan ni??" huhu..
aku ni nama je lahir kat KL duk KL p jln2 kat KL ni x abes jelajah lg..kalau nak suh aku drive ke kl..mungkin tidak lerr..xphm aku jln2 kat KL ni..

For this training, aku explore sendiri..aku gi naek LRT turun kat Hang Tuah..smpi2 jew kat Hang Tuah aku da xtau mane hala tuju aku..agak2 da nak nanges gak la time tu..pd kwn2 yg de call aku and bg direction kat aku Thanks sgt2!! ok..sambung cite..akhirnya aku decide amek cab..p pakcik cab tuh pun hampeh..dia anta aku setgh jln je..dia kata ssh nak gi Wisma Wirama tuh..aku terpaksa la menapak...p the 2nd day aku da pandai la gi sndr without amek cab..

Masa Training, aku diajar guna excel..skng aku da bertambah terer dlm excel la..so sape2 yg xtau tu leh la tny aku ek...and sepjg 2 ari aku training ni aku bkn je da pandai excel p da pandai wat MILO!!hahaha....2 ari aku kena wat milo sendiri aku rs sedap gak milo aku ni..huhu selama ni kalau nak minum milo aku beli jew..xpenah wat sendiri..ish misti korg ingat aku mls kan?? aku bkn mls la tp aku x ske sgt minum milo ni...manis..kalau kat kedai lg la terasa pekat manis nye...xske la aku..ti kena kencing manis..

satu lg yg best kalau training ni kan kite leh mkn, mkn, and mkn....byk kali btul sediakan mkn smpi naik gemuk aku...eh gemuk ke??pastu kan mkanan dia boleh thn sedapp....sedapp sgt2.. and aku terpikir kalau la kantin kat ofis aku tu masak sedap mcm ni konfem sume x gi mkn kat luar..konfem penuh jew kantin tuh...

nway..pd korg2 yg akan hadapi training or wat else gudluck aku ucapkan...

Wednesday, April 22, 2009

PTPTN

Aduhai...susahnya nak apply PTPTN ni..byk giler prosedur dia..da la ni first time aku nak apply PTPTN..aku sendiri gak yg nak kena uruskan nye dr A-Z...terkejar2 aku..da anta application kali pertama kena reject lak coz ade dokumen yg x lengkap..so nak lengkapkan application yg kedua ni kelam kabut aku..p pape pun aku terpaksa la wat gak..kalau x mane nak byr studi aku..kalau nak byr pkai duit simpanan,humm burn la duit yg aku simpan tuk kawin tu..hehehe...blaja pun x abes lg mane leh ingat kahwin..pape pun kena abeskan study dulu..4 thn lg.....
Eh pe plak cite psl kawen ni...tuka balik psl PTPTN td..
advice utk korg2 yg nak amek PJJ then nak wat loan PTPTN siapkan la dokumen yg dikehendaki selengkap2nya..sbb kalau x lengkap jd mcm aku ni la..and kalau korg ade abg ke kakak ke pakcik ke makcik ke yg pernah and tau cara2 nak memohon PTPTN korg refer la kat dorg demi kebaikan korg..mcm aku, aku x leh nak refer kat mereka2 coz dlm famili aku, aku je yg wat loan PTPTN utk PJJ..kalau sape yg study fulltime tu dorg senang la coz pihak Kolej yg watkan..dorg cume perlu byr je bile tibe masanya..
P pape pun aku dah berjaya melengkapkan application aku for this time and hopefuli xde problem ag la..hope lepas ni duit trus masuk dlm akaun la..
wish me all the best guy!!

Tuesday, April 21, 2009

jumpa kawan-kawan!!

Suatu ptg yg damai..tetibe aku dpt fon call dr bestfren aku si Iszuriyanti Ismail..dia kata dia balik Ampang...erm..mendgr yg dia berada di Ampang skng, pe lg misti la aku nak jumpa dia...lama giler x jumpe Iszu..last jupe masa bln Januari..masa tu gi Sg. Congkak sama2...tu je la..pastu dia da start keje ssh la nak jupe..mana x nye..time kitorg keje, dia cuti..time kitorg cuti dia lak keje..mcm tu la jd Nurse...so kalau planning nak junpe tu mmg kena ikut time dia la..nak x nak aku tgu je la...dr xjupe trus kan...bile ingt balik cite Iszu ni, dulu ms skola2 dia ni becita-cita nak jd Bussineswomen..p bile da abes blaja ntah mcm mane la dia ni leh amek Nursing plak..tu la yg dinamakan takdir..x semua benda yg dirancang tu menjadi..mcm aku gak la..dulu becita-cita nak jd Peguam..nak studi Law..p akhirnya aku studi Business and duk kat HR..

ok..berbalik pd perjumpaan yg dirancang ni..xramai yg dpt turun sbb last minit planning kan..p xpe la..ade gak yg sudi luangkan ms utk dtg mcm Fit, Tengku, Diana, Paan, Fadhil and Shah.. terubat gak rindu kat korg...da lama x jupe dorg pe lg berborak sakan la megenang kembali cerita2 masa skola dulu..cite psl Cikgu Farhana, Cikgu Sakinah, Cikgu Kamsiah and byk la lg...
hahaha...klakar bila dikenangkan...
kwn2 aku pun byk da berubah..
Iszu = makin ceria sbb semakin bahagia dgn pengganti baru..siap pkai spec mata baru la tu..
Dianah = new look...rambut baru..nmpk mcm budak2..da la awk tu kecik jew..
Tengku = makin tembam sbb br putus cinta..
Fit = xbyk berubah...p da byk anak sekarang..aku and dia saling bertuka cerita psl anak2 kami..
Paan = makin kurus mamat ni!! mkn ati kot...
Fadhil = br lepas xcident..
Shah = makin cute kata nye...dia la yg kata...
Aku = ???
Pic ni da cantik tau sebenanya..p Fadhil kacau plak..dia gi letak menu kat dpn Camere ms Fit tgh nak snap..hampeh tul...Pic ni time Fadhil da x kacau..p bile Fadhil x kacau Paan lak yg kacau..tu Iszu ngah jeling Paan la tu..

Fadhil and Dianah.. Online!!

Sape lg cute? aku ke shah?

masa ni da nak balik..ingat nak candid p leh lak dorg ni posing..ish3..kwn2 aku ni mmg pantang nmpk camere..mcm aku gak..huhu..

Pape pun..best la dpt jumpe korg..lepas rindu...and mlm tu sembang punya sembang smpi terlupa nak balik..sok nak keje weii...pape pun Friends 4 Evar and Sayang Korang!!

Monday, April 20, 2009

my 1st besday present 4 this year!!

las week..aku jumpa kwn aku...kiteorg kuar jln2 lepas balik keje..
kawan aku ni da lama la aku kwn dgn dia...pendegar setia ku...kalau aku de problem aku akan cite kat dia and so far nasihat2 dia sume agak bernas...time ngah duk tgu movie start..tetibe dia kuarkan something dr dlm beg dia and dia bg aku aku benda tu..memula aku agak terkejut la gak..aku pandang benda tu lama pastu aku tny "for me?" then dia kata yup..dia ckp saje nak bagi aku adiah besday awl..sbb dia kata mane tau pasni da x jumpa lg...humm..agak pelik p aku phm la yg dia ni mmg seorg yg sgt2 la bz...kitorg mmg jarang jumpa pun...
last year ms besday aku dia juz wish je x bg present pon p this year blom wish ag da dpt present..
aku kata ni besday present aku yg pertama 4 this year sbb besday aku lmbt lg sebenanya..bln 10 nnt...skng br bln 4..kena tunggu lg 6 bln..
Tapi..pape pun aku ske sgt dgn adiah yg dia bg ni..dia bg brooch btk love warne pink...salah satu warna kegemaran ku...cantik sgt2...terima kasih 4 this present...my 1st besday present for this year..
aku akan pkai brooch ni on my besday...

Sunday, April 19, 2009

RM50

assalamualaikum....
dikesempatan ni aku nak ucapkan terima kasih byk2 kepada sesorang yg sgt istimewa..yg aku sayangi sbb bg aku RM50!! Bunyik mcm pelik x?? xla pelik sgt tp aku hargai sgt2 RM50 yg dia bg tu sbb dia bg time2 aku tgh darurat!! bkn la xde duit lansung...ada..p nak kena kuarkan dr Rumah Duit la...
sebenarnya aku rasa mcm nak frame kan je RM50 yg dia bg tuh...xnak guna sbb syg...p da kata pun darurat kan and dia bg pun bersebab kan so aku terpaksa la gunakan...
Pape pun thank u so much daun keladi...akan ku kenangi jasa dan budi mu itu....

P/S : sebenanya byk gak leh wat dgn RM50 tu kan?? kalau belanja mkn,leh wat blanje lunch aku 4 1 week..huhu..korg wat pe kalau de RM50??

Thursday, April 16, 2009

Jangan Tegur

nak stori..nak stori..
sape yg da tgk cite Jangan Tegur?? pe komen korg??
smlm aku cuti...amek cuti sbb nak bayar yuran pendaftaran sem baru aku...bayar yuran tu jap jew so patutnya aku leh amek halfday jew..p memandangkan tahap kemalasan kerja ku tu thp gaban so aku decide amek 1day leave...
pas byr yuran aku bersama2 dgn kwn2 ku pegi KLCC tgk wayang...slh satu faktor yg meyebabkan aku ambil keputusan utk cuti 1 ari ni sbb nak g tgk wayang dgn dorg la..da lame plan dr awl bulan ag...so smlm terjadi la plan yg dirancang..10 org skali tak wayang!! jumlah yg paling ramai aku rasakan...1 brisan tu kiteorg kongker...and ni sume penangan Jangan Tegur la..
Pe yg aku nak citer kat sini ialah..citer tu mmg seram!!! aku takut smpi aku rs nak duduk bwh kerusi tu...nasib baik la ain dgn diana kat kiri kanan aku...so sekejap aku peluk diana sekejap aku peluk ain...Jerit?? xpyh ckp la...kua2 wayang aku da sakit tekak sbb byk menjerit...
starting movie je da seram..da kena jerit....byk terkejut2 la citer ni so sape yg ada heart attack to aku advice jgn la gi tgk...kalau x korg yg kena attack nanti...
ok..aku nak upload gambar la..mcm bese la bile ada aku, Diana and kamera misti kiteorg akan sentiasa posing...Gile Glemer!!




Thursday, April 9, 2009

Figure Family ku

Stick Figure Family at FreeFlashToys.com

Kenali dirimu & dirinya (part-3)

haluuu...assalamualaikum wbt..bertemu lg kita didlm ruang storydyla.blogspot.com
humm..sape2 yg view story aku ni thanks byk2 ek...rajin2 la tinggalkan tanda anda menjejaki ruangan ini dgn meninggalkan komen2 anda..segala pandangan ke pendapat ke atau pape jew la..sape yg x view tu tolong2 la view..korg2 jemput2 la sedara mara, abg2 kakak2 makcik2 or pakcik2 korg baca blog aku ni..aku tau la blog aku ni xde pape tp boleh la gak membuang masa korg lepak2 sambil baca blog aku ni..

aduh..merepek sudaa..ok la tujuan asal aku wat entri kali ni adalah sambungan entri bln lepas iaitu mengenali personaliti org melalui bulan kelahiran..ni for this time of cos la kite kenali mereka2 yg dilahirkan dibulan April...xkesah la thn bape pun janji dorg lahir bulan April kite korek2 la perangai dorg ni..p peringatan..Korg jgn la terlalu percaya plak..kang korg salahkan aku plak...p kan so far semua nya mcm btul la...huhu..

eh jap2 sblm tu korg ingat x post lepas aku de cite psl hamster parsi yg aku jupe kat Melaka tu kan?? p kan aku x dpt upload pic hamster tu coz kamera aku xde bateri jd kali ni sblm korg bc personaliti org di bln April aku nak show kat korg pic hamster Parsi ni dulu...


humm..korg..mcm mane?? comel x?? kalau korg jupe hamster mcm ni gtau aku ek..aku btul2 da jatuh hati dgn hamster ni...aku nak gak memiliki dirinya...ok la korg..teruskan la membaca ek..

APRIL
sangat aktif dan dinamik
cepat bertindak buat keputusan tetapi cepat menyesal
sangat menarik dan pandai manjakan diri
punya daya mental yang sangat kuat
suka dapat perhatian
sangat diplomatik, pandai memujuk, berkawan dan pandai menyelesaikan masalah
sangat berani dan tiada perasaan takut
suka adventure, pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah
emosi cepat terusik jika tidak terkawal
berkecenderungan bersifat dendam
agresif, kelam kabut untuk membuat keputusan
kuat daya ingatan
gerak hati yang sangat kuat
pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain
berpenyakit di sekitar kepala dan dada
sangat cemburu dan terlalu cemburu
P/S : Hepi besday to Ella and Mary!!

K I S A H A K U

"Hanya Aku Yang Lebih Mengetahui Diriku"