CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nuffnang Ads

Selamat Datang Ke Blogger Cik Dyla

Tolong saye kawan2..ramai2 klik k? ^^,

Friday, April 29, 2011

Kereta...rindoo kereta..

makin ary aku makin rindoo..rindoo sgt2..
rindoo kat cik viva aku..
dalam aty sering tertanya2 kat mana la agaknye kete aku skang?da ade kat sempadan kew?
maseh dalam keadaan baek kew?atau dah hancur lebur jadi kete laen?
dah hampir 5bulan viva ilang..bile tgok org laen bwk viva aku ase sedey sgt...
terbayang2 kenangan dgn viva..bergelak ketawa..bersedih duka..bergurau senda..
semua dlm viva..

Kadang2 aku terpikir..bukan kadang2 tp slalu gak aku terpikir..kenapa kete aku?
bile tgOk balik kat kete aku tu xde pape pOn..giler basic!manual lak tuh..
tapi ade gak org yg nak amek kete aku tu..
tapi aku terpaksa redhaa..everything hapen for the reason kan?
ade hikmahnyee..kete ilang and aku dapat rezeki kat gOvement..
and skang da ade kete laen..and bertambah la hutang..
ohh insurens...cepat la setel!!

Ohhh kereta!!~~

Thursday, April 28, 2011

Contest: KAMI FOTOGENIK!!

okeyy..contest lagi...contest yang ni di tag oleh Cik Diana plak!layannnn....


syarat-syarat untuk mengejoin contest KAMI FOTOGENIK ialah,

1-sila menjadi follower belog The Lady & Mr Vampire. :D
2-sila ambil banner di atas dan link kan ke entry ini.
3-sila sertakan 3 gambar anda yang FOTOGENIK.
4-ni bahagian yang penting. *sila dengar betul2!*
~gambar pertama ialah gambar solo
~gambar kedua ialah gambar duo
~gambar ketiga ialah gambar secara beramai2
5-contest ini akan bermula sekarang iaitu 22 Mac 2011 dan berakhir pada 1 Mei 2011.
6-setelah selesai, sila pastekan url anda ke ruangan komen yang disediakan :D
7-jangan lupa tag 5 orang rakan anda yang FOTOGENIK dan pastikan mereka juga mengetahuinya.
8-selesaikan slogan di bawah :

kami rasa kami patut menang contest ini kerana TIADA SEBAB LAIN SELAIN DARI SEBAB KAMI LA FOTOGENIK YANG DICARI!!fullstop~~ =)


fotogenik 1: ni la aku yang perasan fotogenik!


fotogenik 2: aku and dia yang sememangnye fotogenik!
(sila jangan muntah ye wahai pihak penganjur >.<)

Fotogenik 3: tadaaaa...lagi la fotogenik bile dah beramai2 dicampor dgn kumbang ditengah2 tuh!

oke lasty nak tag pada mereka yang berkenaan:

Contest: NATURAL BEAUTY!!

hiii semuaa..assalamualaikum...

tujuan aku menconteng blog aku arini adalah utk menjawab tag dari kakak comel aku kak Dila Bahar!!waaahhh..akak suh dila msok contest ek..kalo dila xmenang p akak menang akak share present dgn dyla tao!!!huhu..

oke tanpa buang mase meh la kite tros bertanding ek?contest ni from Abang Stalker..Thanks Abang sebab wat contest utk blogger mcm kami! =)



~Syarat-syarat~

-Wajib la meng'Follow belog kapcai abg stalker ni atas dsr kesusilaan - I'M DONE!!
-Harus la memPertandingkan satu (1) gambar: - I'M DONE!!

Perempuan = MUKA TANPA SEBARANG MEKAP

Lelaki = MUKA SUCI DAN JELAS

(Tanpa Aksesori seperti Spec,RayBan,Sunglass,Lens atau adik beradik dgn nya la)

-gambau 'Sorg2' je..gambau ramai2 dgn kwn ke apa ke Disqualified.
-Bt entry tajuk "Contest Natural Beauty" pastu tepek banner kt atas tu kt en3 n sidebar korg.
x pyh bebel pnjg2 k.
-Tag 2 org kwn.Make sure diorg tahu ek.
-Tinggalkn link korg dlm ruang komen abg stalker.

Expired Date: 1 Mei 2011 - (11.59pm)

*
*
*
*
*



oke Abang Stalker..ini la gambau yang dipertandingkan!gamba ni xdek edit2..just crop ajer sbb ni pic berdua and pic ni mmg diambil terlalu dekat!sye mmg jarang amek gamba without mekap sbb sye suke nmpk cantik tu yg suke bermekap!

oke skang nak tag kat Cik Diana & Cik Yaya

Wednesday, April 27, 2011

budak-budak dalam kelas..

hiii...koranggg...entry kali ni nak share dengan korang pasal kesah kami dalam kelas..
kami tu merujuk kepada aku n my fren AMY RYANA..
last week aku dah start sem baru setelah hampir 7 bulan aku mengaratkan otak aku ni..
punye la excited aku nak blaja kan sampi kelas yang aku x amek pon aku masok gak!
baek kan aku?huhu...


nak tunjuk kat korang gamba mase kelas Pengurusan Sumber Manusia..
time bergambor ni time lect bagi take 5..
dak2 laen semua turun gi makan..p aku ngan si yana konon2nye xnak trun la..
nak melelapkan mate barang sedua saat..mase lect ngah ngajo pale kitorg ni terhanguk2..
bkn mengiakan ape yang lect cite p tersenguk2 tahan ngantok..
so bile lect kasi take 5 ingat nak lelap la jap..
TAPII...
laen lak jadinye..jadi mcm kat bawah ni la..











mcm2 gaye ade kan??bile lect ade mate kuyu..bile lect xde segar lak mate!
huhu..pape pon thanks to Jaya sebab sudi jadik cameregirl kitorg aritu.. =)

Make Up Tutorial

korang..nak share something ni..aku sedang mengodek page2 yang ajar kite mekap..p kebanyakkan nye semua video..aku xleh bukak video sbb guna wireless skola..so sgala btk video or game suda d blok oleh pihak Kementerian..jadi aku nak cari tutorial guna gamba je without video and finally i found it!Pictorial..thanks to owner blog yang sudi share the ilmu with us..and ask ur permission utk copy 100% pictorial ni ek? and i will try it!

1. Start with a clean moisturized face:
2. Prime your face w/ a primer, I used Monistat anti chafing cream
3. Put on your foundation. I use Sally Hansen Carmindy foundation with a MAC 187.
4. Put on concealer. I used Coverblend by Exuvience Multi Function concealer in Light, it's a little too light though. Dot it where you want coverage. BLENDDD!!!
5. Set your foundation/concealor with a loose powder. I used Ben Nye Banana Visage Poudre, THE BEST LOOSE POWDER EVER, with MAC 150.
6. (skippable) Put on some bronzer to give yourself a little color. I used Hard Candy SoCal Glow that I got from the 75% off sale! It's AMAZING! Don't forget your neck!
7. Contour! I used MAC Emote with MAC 168.
See the difference?
8. Contour your nose. I used MAC emote with MAC 222.
9. Prime your eyes. I used Paula Dorf eye primer.
10. Use a black base to intensify Sweet Sienna. I used Ben Nye cream color in Black, it's comparable to MAC CCB, but it's a lot oilier. But hey, it's only $4! It doesn't have to be perfect.
11. Get some Sweet sienna, and dab it on, blend it out, rock it!
12. Highlight your brow. I used Stila e/s in Chinois, since the lid is pretty shimmery, I don't want to add shimmer to my brows cuz then it will be too disco ball. BLEND the edges!!
13. Line your eyes! I use my FAVE!! Stila smudgepot in black! Make the line slightly winged out at the end, and connect it with the bottom liner.
14. Pat some Sweet Sienna on top of the bottom liner.
15. Take a breather.
16. Put on some falsies! Mines are from Ebay.
17. Do your brows! I used Stila e/s in espresso
18. When the glue is dried, put on some mascara. I used Rimmer Glam'eyes.
19. Finished eye look!
20. Blush! I used a creme blush from Ben Nye called Carnation pink with MAC 188. I love it!
21. Highlight your cheeks! I used NYC MSF in Moonstone.
22. Line your lips. I used MAC Subculture.
23. Put on some lipstick. I used L'oreal Colorjuice stick in Strawberry Fields.
24. Apply l/g. I used NYX Goddess of Night in Smoky look. I think I used too much, it looks like shit.
25. DONE!! Oh, and cam-whore!



Korang nmpk x diferrent after mekap?seriously aku akan cube!

Tuesday, April 26, 2011

betul ke?betul ke ni? eiiiii..yerkssss!!!

weeyyy..nak muntah ijo aku bace mende ni..betul ke ni?ya Allah..kalo betul ni mmg satu penganiayaan sejak bertahun2 lamenya!last weekend mase kelas aku ade dgr si Yana citer pasal ni tapi aku abaikan jew..then tadi kat skola aku heboh gak citer pasal ni..so aku bukak la tenet nak tau kesahihannye and rupenye2 ade la beberapa blogger yang dah bercerita pasal mende ni...


Sardin Cap Ayam ade lendir katak n siput babi??


Mula² kita cakap pasal sardin cap ayam ini dulu. Mereka kata bukan aku kata (aku takda bukti kukuh nak tuduh) kuah sos dalam sardin ni dicampur lendir katak. Ada yang kata lendir siput babi. Adakah ini sebabnya semenjak dewasa aku tak pernah lagi nampak 2 jenis binatang ni? Sebab dah habis kena tangkap untuk diproses jadi kuah sardin?

Betul ke? Betul ke? Tolong cakap kat aku. Dulu aku penggemar sardin dalam tin tapi skang dah x makan sardin lg..kadang2 guna sardin Untuk buat inti sandwich or karipap..

Tapi aku heran kenapa sardin cap ayam yang dituduh? Adakah sebab ia sardin yang femes? Macam mane dgn sardin2 yang lain? sama gak kah menggunakan katak dan siput?

Milo vs Cacing



Cerita milo pulak. mereka kata lagi..bukan aku kata (jelas sekali aku takda bukti nak tuduh) milo dicampur dengan daging cacing. Aku tak geli pegang cacing tapi minum/makan cacing?? Oh. Geli. Tolonglah.

Yang aku heran lagi sekali kenapa milo yang memang pemes menjadi sasaran tuduhan. Boleh kata semua orang pernah minum ni. Ada orang dengki kat milo ke? Tolong siasat segera. Tapi naseb baek la aku bukan penggemar milo..aku lagi suke hot chocolate..agak2 hot chocolate xde daging cacing kan?

ade org kate kalo kite nak tau milo tu ade daging cacing ke x kite bole bau serbuk milo tu..ade x mcm bau hanyir?and ade yang kate bole gak wat experiment dengan mencampur serbuk milo bersama gula and korng tgok ade kuar minyak/ lemak x kat milo tu..korg try la wat pastu gtau aku ek?

Sos Prego



Haa ni satu lagi..aku da la suke mkn spegetti..ooohhh tidak!!p naseb baek aku jarang guna sos PREGO ni sebab mahal..aku lagi suke gune sos KIMBALL..murah and sedap...

Boleh tak aku merayu? Tolonglah. Pihak yang berwajib macam JAKIM ke siasatlah kebenaran semua dakwaan ini. Lepas tu sebarkan. Jangan tutup-tutup sbb ape yang kite makan tu jadi darah daging kite..kalo asyik makan mende yang menggelikan ni..x suci la daging kite ni..oohhh delima sungguh dgn dunia skang ni..duk kampung mkn sayor yang ditanam sendirik je la...

K I S A H A K U

"Hanya Aku Yang Lebih Mengetahui Diriku"