CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nuffnang Ads

Selamat Datang Ke Blogger Cik Dyla

Tolong saye kawan2..ramai2 klik k? ^^,

Tuesday, April 12, 2011

Universiti Blogger Malaysia

hiiii..korangg...penah x korang terpikir jadi blogger pon leh masok unibersiti tao..hehe..aku ngah wat aktiviti blokwalking ni..then tetibe ternampak satu entry tu..
mcm menarik and ase mcm nak melibatkan diri la..syarat2 peyertaan ni aku copy paste dr blog Ups And Downs..bole ye dik akak copy paste cara2 peyertaan nih..(^-^)

*
*
*
*
*

jika anda adalah seorang blogger.
Moh le tanpa segan silu pi tekan link kat bawoh ni.


Bila dah tekan, sila lah like dan anda secara rasminya adalah students Universiti Blogger Malaysia.
Sekian.

Okayy, as for the first assignment, (gempak gila kan.?! Siap ada assignment! Kau hade.?)
For those who has registered themselves as UBM students, they need to do as what I'll be mentioned below.
Take a look for a sec or two or three or as long as you want.
Heeeee. :D

Bersempena dengan pembukaan rasmi Universiti Blogger Malaysia, pihak pengurusan sangat mengalu-alukan kehadiran para siswazah sekalian. dan bersempena itu juga, pihak pengurusan ingin mengadakan satu Minggu Orientasi sebagai pembuka acara bagi universiti kita ini.

Macam biasa lah. tak kenal maka tak cinta. so, untuk minggu orientasi ini, pihak universiti hanya ingin para siswazah sekalian untuk memperkenalkan diri anda masing-masing. berikut antara butir-butir yang perlu diisi secara mandatori (wajib) :

  1. letakkan banner UBM dalam entry anda.
  2. nama anda dan nama blog anda.
  3. sejak bila mula berblog.
  4. apa pandangan anda mengenai dunia blog darsawarsa kini.
  5. pandangan anda mengenai IPTM (institut pengajian tinggi maya) pertama ini.

oke..since aku da daftar masuk UBM ni so aku nak wat la first assigment aku as per told by admin/ lecturers..



Name
nak name penoh ke name panggilan ek?
pape pon aku lebih dikenali dgn name Cik Dila..

Name of the Blog
Blogger Cik Dyla

Sejak bila berblogging
mula menceburkan diri dalam dunia blogging ni pada tahun 2008..
sejak tu xpenah terlepas utk mengupdate segala kesah didalam blog ku ini

Pandangan tentang dunia blog darsawarsa kini
hurm..pandangan aku mengenai dunia blog darsawarsa kini mencabar!
sejajar dengan perkembangan pesat teknologi negara..
zaman kini, dari la kanak-kanak hingga ke dewasa ade blog masing2..
dari remaja ke surirumah tangga semua suke berblogging..
dah jadi mcm satu trend..

tapi xsalah pon bile nak berblogging ni asalkan sebelum kite post satu entry tu kite berpikir dulu..kalo entry kite tu bole menjadi satu isu jgn la kite wat..
jgn sentuh sensitiviti sesape pon didalam blog kite..
walaupon tu blog kite and kite boleh tulis pape pon tp kite tetap kene beretika dlm penulisan sbb kite kene ingat blog kite ni ramai yang membacanye..
silap ari bulan Perdana Menteri pon bace blog kite..

Kalo bole bykkan info la dlm blog kite ni..
aku paling suke tgok resipi..tu satu ilmu yg dikongsi bersama..
syabas!

Pandangan tentang IPTM pertama ini
hurm..sound really great!!
pe salahnye kalo diwujudkan IPTM ni kalo dapat membawa manfaat kepada semua..
atleast kite bole jadi blogger berilmu..
haaa..tetibe ade satu idea plak..
ape kata IPTM wat satu subjek "Etika Penulisan Bagi Blogger"
hurmm..bole x?

5 comments:

Alfi said...

salam singgah dari UBM..~~
hee..~~
:: Alfi's Blog ::

cik dyla said...

thanks sbb sudi singgah! (^_^)

UBM said...

hehe hey dyla. ha.. drop link entri ni kat entri UBM minggu orientasi tu eh! rugi tak dapat masuk.

UBM said...

noted! =)

cik dyla said...

UBM: hehe..thanks!

kak dila: yup..akak xjoin kew?

K I S A H A K U

"Hanya Aku Yang Lebih Mengetahui Diriku"