CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nuffnang Ads

Selamat Datang Ke Blogger Cik Dyla

Tolong saye kawan2..ramai2 klik k? ^^,

Friday, October 28, 2011

lepas NORA ELENA. SOFIYYA pulakk..

sape tengok cite Soffiya???

saye tengok! sape geng dengan saye angkat ibu jari!hoho..

asa; magrib je aku dok ngadap tv..dulu Nora Elena...skang Soffiya pulak kan...







tapi kan...mase memula cite Soffiya ni kat tv aku tak tengok pon... sbb ade Tiz Zaqyah.. Aku tak minat Tiz so aku tak tengok la.. Yang tengok masa tu mama dengan dik jad sebab mama memang minat Tiz dari citer Nur Kasih lagi....


tapi aku start tengok cite ni bile muncul seorang hero...




bila Ilyas muncul la baru aku tengok and terus layan sampai sekarang... AKu masa memula pon tak tau macam mana Yaya dengan Ilyas bole kenal... tapi tak kesah la layan je la kan...

tetibe kan aku jadi minat sangat dengan mamat ni!!
ala-ala cair la jugak bile tengok sdie...

=P

teros lebur bile tengok die bawak superbike ni!hehehe..




Ilyas dalam citer ni nampak sangat caring kat Sofi... tu yang i jatoh ati uuu.... lalalal


tapi si Sofi ni lak tak abes abes malang and sedih dia kan? pastu macam dia suke lari dari masalah... watak dia lebih kurang macam dalam citer Nur Kasih gak la... Bila dia ade problem die suke pendamkan and suke lari meyendiri.. Agaknya memang Kabir Bakthiar ni suke bagi watak macam ni kat Tiz Zaqyah ek??



Fiona plak...hurm memang berjaya watak dia sebab memang aku sakit aty + geram gile kat dia! tak sabar nak tau pe yang jadi kat die..





huwarrrgghhhhh...
sape yang tau ending cite ni share la dengan aku... aku sangat tak sabar untuk tahu ending cite ni!
pleaseeeeeeee kengkawan!
story me...







Tuesday, October 25, 2011

lansung dari hotel

saye bz arini..berkursus menambah ilmu..


saje nak berlintas lansung dr tmpat kursus sambil cube blogger-droid saye ni masih berfungsi ke tak..




gambar yang tiada kene megena dgn tajuk..
Published with Blogger-droid v1.7.4

Monday, October 24, 2011

iye..saye akan kembali :D

iye..

saya memang telah lama tidak update belog ini..

ini kerana kekangan masa...(hoho..poyo!)

trima kasih jika ada yang masih mengunjung belog berhabuk ni...

tapi pape pon saya akan kembali update blog ni tak lama lagi...




jadi..



sebelum saye update blog ni mari kita jamu dulu mata mata kita dengan sesuatu yang indah..





present to u my favorite ever!


nyummmy!!


:p
































:D




bye..



Wednesday, October 19, 2011

Wordless Wednesday: im lovin it!




Tuesday, October 18, 2011

Perlu ke pakai mask??

**iklan: gambar tuan belog..saye suke pic ni..syok sendirik!lalala**


hyeee assalamualaikum gadis gadis diluar sana...
arini nak share pasal kecantikkan lagi...
sape antara kamu kamu kamu semua yang menjadikan pemakaian masker/ mask muke sebagai salah satu daripada rutin penjagaan wajah??
kalau ada..bagos...and kalau takde anda perlu menjadikan pemakaian masker sebagai rutin..


SEBABnye???
sebab sel kulit akan mati setiap 3 hari sekali.. Jadi fungsi mask tu adalah untuk membuang sel kulit mati paling atas sekali... bil sel kulit mati tu dah dibuang nanti kita diganti dengan sel baru yang dapat menyegarkan lagi muka kita...
haa..see? nampak tak kepentingannye? suke tak bila dapat sel kulit yang baru? kalau suka kenalah merajinkan diri pakai mask oke?



Mask pilihan aku ada 2..

1) Mask Telur..
aku paling suke mask ni..sebab cepat, mudah, selamat dan murah disamping hasil yang confirm 100% korang akan berpuas hati..lagipun banyak kebaikan masker telur ni antaranya mengurangkan noda bekas jerawat, menghilangkan kesan terbakar kerana sinaran matahari, mengecilkan pori-pori pada wajah dan menegangkan kulit muka..sangat sesuai untuk kulit normal juga berminyak..

cara membuat masker putih telur adalah sebagai berikut :
1. ambil sebiji telur , pecahkan dan pisahkan bahagian kuning dan putihnya.
2. sapukan pada wajah, hindari bahagian mata dan kelopak mata, serta daerah sekitar bibir.
3. setelah dioleskan dan merata tunggu sampai kurang lebih 30 minit atau sampai putih telur kering dan
wajah terasa tegang.
4. lalu bersihkan masker menggunakan air hangat, setelah bersih rasakan kesannya.



2) Masker from Nivea.
haa..pilihan kedua aku pulak adalah vitamin mask from Nivea Visage.. ni aku gunakan kalau aku malas nak pakai telur kat muke.. dah lama aku guna mask ni sebab aku suka..bau yang agak wangi dapat menenangkan kita and bila dah pakai tu terasa kesegaran diwajah kita.. Ada banyak pilihan tapi aku prefer yang ade vitamin ni..





so kesimpulannya girls out there..nak cantik kena lah berkorban masa sikit and kena la rajin.. Jangan abaikan pemakaian masker oke sebab boleh mempercepatkan proses penuaan.. masker sekurang kurangnya kena pakai 2 kali seminggu.. kalau tak percaya boleh tanya kebanyakan pakkar pakar kecantikan..

tapi aku biasanya pakai seminggu sekali je sebab agak malas! hehe..kate orang kan!


oke la...
till then...bye..



thanks for reading,

enti luahan hati dan panas hati!!

ni entry panas hati!!


dari 1st day aku memandu kat sini sampai la harini aku stersssssssss sgt2 dengan pemandu pemandu kat sini!!argghhh!!pepagi buta lagi da nak wat aku mara.. memang dari 1st day aku memandyu sampai skang aku rase same jew... sampai aku sendiri pon dah jadi samseng jalanan! by the way aku duk kat klang..and aku nak suggest kan pada new driver yang nak rase challenge memandu, haaaa meh ke klang...jangan la kata memandu kat KL tu mencabar..duk merase mandu kat Klang and which one yang mencabar?? maaf la..bukan niat aku nak mengutuk or wat..tapi sekadar luahan hati yang sangat la sakit!


1) kereta dekat simpang...
woiii...kete ko takde break ye??suke ko je kan nak masok even though keta da dekat sangat dengan ko? ko amek lesen katne???mase ko amek lesen takde cakap ye kat simpang ko kene benti dulu??selambe badak ko maen jalan kan!!!


2) Kenderaan berat di kanan jalan...
awak tu bawak lori oke..kalo lori apek jual sayo tu xpe la lagi tapi ni lori patblas taya kot still duduk kat kanan jalan???heyyy what the fuhhhhhhhhh????? konon ko nak kate membe ko yang bawak lori tu slow sgt la??and ko nak potong kawan ko tu la??tapi ko tak sedar yang ko dah susahkan pemandu lain!


3) Bus amek dan turunkan penumpang di highway???
yang ni lagi what the fuhh!!ko bayangkan kat highway bus bole amek dan turunkan penumpang? selalu kat highway kite bawak laju kan?tetibe ade plak bus depan kite ni benti nak amek/ turunkan penumpang... dah la tak bagi signal nak benti kat tepi and dah sah sah highway tu takde pon bus stop so ko nak stop plak ye bus??? ko tau nak untong je tanpa pikir kan keselamatan pemandu lain!


4) kereta brand mahal
ni pon satu hal..hello pakcik..pakcik ingat pakcik bawak kete brand omputih pakcik bole lah bawak dengan kelajuan 60kmj dan duduk di lane paling kanan?? abes saye yang bawak kete brand malaysia dengan kelajuan 140kmj ni plak nak duk kat lane mane???? mentang mentang kete mahal ego pon tinggi..konon tak nak bagi kete brand Malaysia ni potong pakcik ye?


5) Lain lain
wey aku nampak ko kat belakang aku tetibe teros potong aku pastu ko nak masok depan aku??? Jangan harap la weii!!dah la ko memotong kat double line!



fuhhhh..banyak lagi.....tapi panas plak aty bile ingat...
sterss memandu bole meyebabkan sakit jantung!
weiii aku tak nak penyakit orang kaya tu..so pleaseee la all the driver out there..kita sama sama bayar cukai jalan so kita saling ingat mengigati la penumpang lain..


huh...
bye..


Sunday, October 16, 2011

kek yang nyummi dipetang hari!

hi...selamat berhujung minggu semuaa...

petang petang hari dihujung minggu ni tetibe terase nak makan kek la plak...

sedapnyeee..terliur sudah....

tetibe teringat kek mase besday aku aritu...

nak tau kek pe?








jeng..jeng..jeng...










tadaaaa....kek kat Kings jew....p sangat sedap tau...

aku dah lupe la namanye.. Kek ni perisa vanila + laici.. Actually aku tak suke kek perasa vanila ni tapi yang ni plus laici so pada pandangan aku misty la xrasa sangat vanila tu so why not try kan..

and bile dah try rase nyaaa sangattttt la sedap dan nyummi!
kek yang lembut...rasa buah sbb ade rasa laici and xcepat muak...
bawak balik umah cepat je abes...besday girl dpt makan sket je...huhu
tapi buah-buahan atas kek tu rasanya agak masam masam la..buah buah tu nampak fresh tapi tak manis pon...



hurm..kalau makan kek ni petang ni pon sedap gak kan..p macam over lak sebab ni kan kek besday...






takpon kalau dapt red velvet pon sedap gak...

cream cheese tu sangat la nyummi......



erk??menitis nitis da air liur!
nak berlari ke kedai kek jap la...



bye semuaaa!


Friday, October 14, 2011

bile TERjumpa mereka yang Femes ames..

assalamualaikum..

haa..arini aku ade mase sikit so bole la aku update blog kejap... hurm kan aritu aku ade cakap yang aku akan update sedikit sebanyak cerita semasa boling tournament anjuran BTO tu kan? so arini aku nak cerita pasal terjupe org femes dalam arena blogging ni....


Masa tournament aritu tugas aku sepatutnya adalah sebagai AJK pendaftaran..tapi aku datang lambat..hukhukhuk..so tak berapa nak tugas sgt la sebab masa aku smpi je dah ade pon yang yang mendaftar..tapi bila aku dah smpi aku amek alih la kerja pendaftaran ni...


nak dijadakan cerita ade la sorang blogger ni datang and mendaftar, aku pon bagi la senarai nama nak suh dia sain, dia pon amek nak tulis nama then dia bagi la balik borang tu kat aku, masa aku dah dapat borang tu and aku tengok nama dia aku terkejot...aku pandang la dia balik and dia macam blur tengok aku pandang dia macam nak terkam..pastu dalam hati aku pon berkata "oooooo...ni ke orangnyaaa.."
hahaha...giler jakun! nak tau tak sapa orang tu??


kenal tak?? MAS ni salah satu blogger yang rajin join aktiviti-aktiviti yang group blogger wat..tak kesah la group ape pon rajin dia join.. Angah kata anak didik Ben Ashaari ni..hehe..



dah alang alang terjumpa blogger femes so nak la amek gamba dengan dia.. Actually aku sebolehnya nak la elak gamba berdua dengan lelaki..sebab pernah jadi story sebelum ni kan... Nak elak fitnah and cembura buta ag.. p just anggap yang ni macam amek gamba dengan orang fofular la..xde niat pape pon.. (to incik bf,,hope u tak mara)


Angah yang tolong cakapkan ni aku nak amek gamba dengan dia sebab aku malu lak nak cakap..huhu..


bila Angah dah amek gamba aku terasa mcam banyak la lensa lensa camare mengahal ke kami samapi aku pon tak tau nak pandang camere mane...huhuhuhu*mintak lempang*


Pastu si MAS pon layan la cite mengarot aku..ntah ape aku cakap pon aku tak tau...




ade sorang ag otai blogger..yang ni si Fazlyn yang pasan..aku tak kenal..sebab ikotkan memang aku tak berapa kenal sangat blogger lelaki..kalo blogger ppuan mmg aku kenal la sbb aku lagi suke terjah blog ppuan..ag banyak citenya..huhu...



haa..ni la bro tu.. ape ntah namanya pon aku tak tau tapi menurut kata yang lain bro ni kenali sebagai BROFRAMESTONE...



see?? Bro terkejot ade orang kenal dia and Fazlyn pon teruje jumpa dia.. hehehe...

nama pon blogger femes so mereka yang femes ni ade name card wooo... tapi BroframeStone ni selain menjadi FullTime Blogger dia juga seorang Consultant dan Freelance.. Nak tau pasal bro ni sila la layari web dia...


sila kata ehem2...hehehe



oke la...
so far ni je cerita aku..
ade ag beberapa insiden masa tournament aritu...nanti aku cerita lagi ek?


ok bai!


thanks for reading,

Thursday, October 13, 2011

ALLAH Knows Best


Copy Paste sahaja...



♥ kenape ALLAH temukan kita dengan org y salah ♥

Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.


1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.


2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.


3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.


4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.


5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...


6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.


7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.


8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.


9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.


Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.


Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..


PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..




update kisah boling BTO.. (taksempatupdatepon) =(


hi assalamualaikum...

aritu kan aku ade update cite pasal boling tournament anjuran Blogger Tercinta (Officially) atau ringkasannya BTO...pastu dalam entry tu kan aku janji nak update ag gambar gambar sekitar tournament tu kan??


huwarrghhh...maaf la aku tak dapat nak update la...

sebab kebizian yang melampau...

ni pon aku baru balik dari kursus 3 hari..

banyak kerja yang kene wat pas balik kursus..apa yang dah dibelajar masa kursus pon kena praktikkan so nak belajar mempraktikan la lagi....

so tak sempat nak update blog...update fb bole la...p tu pon jarang gak n update pon gune fon je..
sbb tak ngadap laptop..balik kursus teros tido..huhu..cian kan?


oke2 dah dah...berbalik pada kisah boling ni tadi...
aku tak dapat nak update banyak tapi aku bagi link blogger-blogger yang dah update pon kisah pasal boling tournament ni...

fb dorang pon aku sediakan sbb kebanyakkan gamba dalam fb la..tapi mcam biase kena la add mereka dulu sebelum boleh tgok gamba ye...





atau tengok kat blog sikecil bila nadia cerita






oke hope korang boleh enjoy dengan gamba gamba yang bakal korang tengok dlm blog or fb yang aku nyatakan tadi...
sambil sambil tu leh gak tambah tambah kenalan baru kan?



tapi kalau aku ade masa aku akan cerita juga sedikit sebanyak pasal boling tournament ni..
cume lambat sket la...
hope korang still sudi nak bace ye??


oke la...
till then..
bubye..





thanks for reading,

Wednesday, October 12, 2011

Wordless Wednesday: Samsung Galaxy Tab





Monday, October 10, 2011

rugi tak tengok..

malam tadi ramai yang bercerita pasal bulan..
mereka kata bulan cantik..

ohhh...
ruginya saye tak tengok sebab saye dah tertdo awal!


tak dapat tengok bulan betol tengok gamba pon jadi la...





semalam kan tarikh cantik...
09.10.11

so Allah anugerahkan ciptaan terindah Dia buat umat umat-Nya..

tanda kebesaran-Nya...




thanks Allah hadiah kan bulan untuk saya walaypun saya tak dapat melihatnya...
(semalam besday saye =)



Saturday, October 8, 2011

Bowling with Blogger

huwargghhh...harini sangat penat...
saket kaki ku..
sebabnye berjalan jauh mengunakan wedges setinggi 2 inci...
padan muka aku kan??


ekceli arini ade Boling Tournament kat Times Square anjuran BTO (Blogger Tercinta Officially)
congrats to admin coz berjaya adakan event ni utk eratkan silaturahim antara blogger...







citer sket je la dulu ye..
nanti aku citer lagi lepas aku dapat gamba dari yang lain..
aku tak bawak camere sendiri pown..



k la..
nak merehatkan kaki la...



bubye..





p/s: entri malas!

Friday, October 7, 2011

Taylor Swift VS Selena Gomez


i love both of them!

sooooooo comelll!!!!




<3

<3

<3

<3

<3

<3

<3

<3

<3


K I S A H A K U

"Hanya Aku Yang Lebih Mengetahui Diriku"