CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nuffnang Ads

Selamat Datang Ke Blogger Cik Dyla

Tolong saye kawan2..ramai2 klik k? ^^,

Tuesday, September 1, 2009

Pemergian nenek tercinta...

Jam 1.20pm..waktu lunch 27hb August 2009..time tu aku tgh rilex2 sambil tidur kan diri..
maklum la bulan pose time lunch xleh mkn so aku senang tido bile xde wat pape.. tgh tido tu telefon ku berbunyik..panggilan dari pakcik ku..memula mls nak jwb sbb mcm da tau je pe yang dia nak ckp..misti nak tny psl loan aku tu...p aku kata dlm aty jwb je la...
bile da jawab tu sangkaan ku meleset..aku ingat kan dia nak tny psl loan rupanya dia nak gtau yg nenek aku dah nazak...n dia ajak aku balik kg..

Memula dapat berita..aku agak tergamam..nenek aku nazak?? aku xtau pun nenek aku sakit sbb setahu aku nenek aku dah sihat..mmg dia ada masuk hospital bln lepas and aku yang jaga dia kat hospital..balik dari hospital dia wat kenduri doa selamat skali dgn kenduri sambut ramadhan n skng tetibe dgr kata dia nazak plak..aku pun cepat2 la call mama aku and dia diam x terkata..yela nenek aku tu mak mama so misti la dia xterkata2...

Aku tekad nak balik kg tgk nenek..aku mintak pelepasan kat boss..aku kata kat dia nak balik kg nenek sakit..dia bagi so aku pun balik kg...agak lewat smpi kg sbb byk persinggahan dan penantian...lepas waktu berbuka br sampai kg...

Sampai2 je aku tgk mmg nenek aku nmpk nazak..dia terbaring lemah..bdn dia kecik sgt2... menitis air mata ku tatkala melihat keadaan nenek ku..terbayang kembali memori2 indah bersama nenek...aku rapat dgn nenek aku sbb aku la cucu kembar pertama dia...kalau aku x balik kg aku akan call nenek aku..kitorg akn cerita mcm2..p masa nenek aku terlantar di katil dia xmampu ucapkan sepatah perkataan pun..

Sepanjang mlm tu mama dan adik beradik mama duduk berjaga disekeliling katil sambil bacakan yasin..aku n sepupu2 lain pun berjaga gak p sempat la gak curi2 tidur sejam dua..and sok paginya 28hb August 2009, Jumaat jam 1040am..nenek aku menghembuskan nafas yang terakhir dihapan semua anak2,cucu2 dan cicitnya...
kesedihan menyelubungi...tangisan bergema...mmg xpatut menangisi pemergiannya tp kesedihan tak dapat dibendung meyebabkan air mata terpaksa mencurah2 keluar...

Wat pertama kalinya aku beraya tanpa nenek..masih byk hajat aku yang belum tercapai..aku berhajat nak bwk nenek aku naik kereta baru aku p x kesampaian..aku gak pernah berangan2 nak wat kenduri kawen aku dirumah nenek aku..juga tak kesampaian..
aku dah xde nenek..nenek yang aku sygi telah pergi untuk selamanya..

Al-fatihah buat nenekku..semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan org2 yang dikasihi Allah....Semoga kita bertemu kembali diakhirat kelak...

2 comments:

~..PriNCEss DyaNa..~ said...

al-fatihah..
semoga nenek ditempatkan di kalangan org2 yg beriman..
pgnya die kerana Allah lbh mnyayanginya..

dyla said...

thanks awk...

K I S A H A K U

"Hanya Aku Yang Lebih Mengetahui Diriku"