CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nuffnang Ads

Selamat Datang Ke Blogger Cik Dyla

Tolong saye kawan2..ramai2 klik k? ^^,

Thursday, June 25, 2009

Virus...H1N1???

Virus?? nak citer psl virus ni xkan abes kot.....skng ni byk btol virus...virus senang merebak di zaman milenium ni..zaman maju sakit pun maju..mcm2 nama pelik2 virus zaman skng...semakin canggih dunia semakin canggih virus2 ni..yang skng ni yang tengah popular citer psl H1N1 la or Influenza A..btol ke ejaan nya ni?? kalau salah tolong betulkan ek...virus yang berasal dr overseas ni da merebak ke Malaysia...setakat hari ni (250609) aku dengar kat radio kes H1N1 da meningkat ke angka 80 kes dilaporkan H1N1..dengan penutupan beberapa sekolah di sekitar selangor..

Kat ofis aku tadi pun bos aku ade citer psl H1N1 ni..bos cadangkan company bagi topeng muka kat staff..p xtau la jd or x coz kena dpt approval by MD dulu...huhu pkai topeng muka la jwbnya pasni..mcm cite ayat2 cinta plak..nmpk mata jew...

eh..sebenarnya aku bkn nak citer psl H1N1 ni..aku nak cite yang pendrive aku masuk virus!!! abes sume document and file2 penting aku kena mkn..dgn TROJAN plak tu!! sedih giler aku...
semlm aku nak mengedit assigment yang aku nak submit kat lecture sok..aku pon mencocok la pendrive ke pc..skali kuar gamba virus mmg aku gamam x terkata2..aku da la x wat backup pape pun..pastu sume maklumat2, bahan2 and isi2 suma ada dlm pendrive tu...mmg menitis la air mata tatkala meyaksikan file2 dimkn virus yang sungguh kejam dan xberhati perut tu...sedih giler..jwb nya aku x jd edit assgment aku...juz wat baru jew..p wat sikit2 la...giler aku nak taip balik..30ms dlm ms 1ari..mmg xsempat sbb aku cuma ada masa nak wat assgment waktu mlm jew..

aku syak virus ni aku dpt ms kat uum..last aku guna pendrive tu ari sabtu aritu masa aku copy slaid utk subjek Sains Sosial..lepas aku copy mane aku ade bukak2 da until semlm...mmg sblm ni aku ade dgr org kata kat uum tu byk virus..even lecture sendiri pon ada ckp...p aku ingt kan juz bilik 3 jew yang ade virus sbb bilik3 je yang slalu prob pun...xtau plak aku yang sume bilik ada virus...ape daaa....staff kat situ kata dorg ada anti virus p nape xleh detect virus2 yg ade ni?? yg jf mangsanya file2 aku...
sedih giler....segala nota2, gamba2 sume ilang....................
huwaaaaaaaaaa......
dimanakan ku cari ganti.....serupa dengann muuuuuuuuu...........................

P/S : Virus2 cinta pun ada ni....

6 comments:

~..PriNCEss DyaNa..~ said...

ingat penyakit jer der virus!!! cinta pun de virus tau..haa..pk-pk kn ek..

dyla said...

misti la cinta pun ader virus..tu sbb ade doktor cinta..
hahaha...
nak nyanyi nak nyanyi..

mama mama mama..tolong la aku yg sedang bingung...ku rasakan virus2 cinta...ku buntu dokter cinta..

huhu..sedap gak kita nyanyi..leh gi karoke ni kan kan kan...

~..PriNCEss DyaNa..~ said...

wahh2...hafal tuh!!!! sy rsekn awk mmg btol2 buntu dktr cinta..haha..=]

dyla said...

waaa....terlebih sudaa nih...

lazzu.ardy said...

alhamdulillah, selama dh 4 tahun jd budak u, tak penah lagi virus menghancurkan asg daku sbb selalu bt backup banyak2
klu kena, tak taulh...

dyla said...

erm..learn from the learning..
pasni daku akan wat backup byk2 gak..

K I S A H A K U

"Hanya Aku Yang Lebih Mengetahui Diriku"