CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nuffnang Ads

Selamat Datang Ke Blogger Cik Dyla

Tolong saye kawan2..ramai2 klik k? ^^,

Thursday, August 6, 2009

kisah dibulan Ogos..

haluu..haluu..haluuu to kamu, kamu dan kamu2 semua...
whatzup kwn??
amacam sume?? ada bagus??
hope korg sume ok la...kalau korg x ok sape la yg nak bc blog aku nih...

humm..blog kali ni juz nak share dgn korg memori di bln Ogos nih...bln ni bermakna pada aku...
sbb ni bln kemedekaan..hehehe..MERDEKA!!!! eleh..misti korg meyampah kan...xkesah la..
yg penting aku bangga jadi rakyat MALAYSIA!! mcm dlm iklan..walau mane pun sy pegi, sy ttp ingat yang 5 tu...haaa korg tau ke yg 5 tu ape??? pk ek....kalau dpt jwb gtau aku..
ti aku bg adiah....

06/08/09 - Hepi Besdaay to My Little Brother..hepi besday DIKJAD...akak doakan semoga dikjad dpt 5A dlm UPSR ti ek...kalau dpt 5A akak janji bagi adiah kat dikjad...ckp jew nak ape ti akak bagi p dik jad kena janji la belajar rajin2 tau!!

07/08/09 - Genap 5 tahun adik xde.....mungkin ramai yang xtau aku ni bertuah sbb aku bkn dilahirkan keseorangan ke dunia ni....aku memula lihat dunia je aku dah berteman...aku dilahirkan sbg psgn kembar...kitorg beza 15minit....kelahiran kiteorg ni sungguh bermakna sbb kiteorg la satu2 psgn kembar dlm famili mama...mama sendiri pun xtau yang dia kandungkan anak kembar...org dulu2 xnak scan2 utk tau jantina anak...konon nye nak surprise la...skali mmg suprise la bile kuar2 jew kembar...

menurut mama...doktor pon xbajet yang mama lahirkan anak kembar masa tu..kelam kabut gak la dorg...masa mama pantang nenek aku jg kiteorg...nenek gembira sbb dpt cucu kembar sulung...xdpt aku bygkan mcm gembiranya org2 disekeliling aku dgn kelahiran kami.. aku kakak sbb aku keluar dulu...p ada org kata sape yang kuar dulu dia adik sbb besenya kakak akan mengalah..dia akan dahulukan adik dia...tp kes aku nih, sbb mak aku xde preparation and mungkin xtau pape ag psl kembar time tu jd mak aku kata yg kuar dulu tu kakak and yang kemudian tu adik..p adik aku mmg ada ciri2 kakak la sbb dia byk beralah dgn aku...
Tp skng...aku dah xperlu beralah or mengalah...aku sensorg2 sekarang..

dr kecik ag aku dgn adik akan bersama...kitorg main bersama, nangis bersama, mkn bersama..
kalau bab baju misti la sama kan...asal raya je baju misti sama..fesyen rambut pun sama...kasut sama..everything sama...nak gi beraya pun sama...xleh gi asing2 sbb ti org ingat kitorg org yg sama so xdpt duit ry..jdnya kena la gi sama2 bia org tau yg kitorg ni kembar seiras...
Tp skng...aku dah xpkai baju sama lagi...sbb aku sendiri...

Bile tiba besday plak, aku tau yg aku akn dpt adiah tiap taun..mmg akan ade adiah utk aku dr adik..mcm2 gak la aku dpt..dia beli utk aku and aku pun beli utk dia..biasenya mama la yg teman kitorg cari adiah..p cari asing2 tau...bile tibe ari besday bgn2 jew masing2 wish besday.. tp yg x berapa best bile kena kongsi adiah...kebykan kwn2 kitorg akan bagi adiah yg kitorg berdua leh kongsi mcm beg..
Tp skng..aku xtau aku akan dpt adiah or x...sbb aku dah xde adik...insan yang xpernah lupe bg adiah bile tibe besday aku...

Adik aku hayat dia xlama..mungkin tu perjanjian yang dia dah wat dgn Pencipta sebelum kelahiran kami...dia sempat hidup didunia selama 17tahun sahaja...
17tahun aku berteman...kini aku sendiri...
kadang2 bile mlm aku teringat adik....dulu sblm tido kitorg akan sama2 bercerita...
byk kenangan aku dgn adik....
dia la satunya adik perempuan aku dunia dan akhirat..

"Ya Allah Ya Tuhan Ku...Ampuni la Dosa-Dosa Adik ku..Tempatkan Lah Dia DiKalangan Kekasih-Kekasih Mu Dan Temukanlah Kami Semula Di AKhirat Kelak..."

2 comments:

Andriy Syukri Krevalichenko said...

"Forever And One I Will Miss You..
However I Kiss You Yet Again...Way
Down In Neverland....So Hard I Was
Trying..Tomorrow I Will Still Be
Crying..What Can I Do?Will I Be Get
Through?Now That I Must Try To Leave
It All Behind.."~

Catatan Awak Kali Ini Membuat Saya
Sebak Lalu Menangis Sebentar....~

dyla said...

ermm....
thanks....
of course sy lg sebak...

K I S A H A K U

"Hanya Aku Yang Lebih Mengetahui Diriku"