CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nuffnang Ads

Selamat Datang Ke Blogger Cik Dyla

Tolong saye kawan2..ramai2 klik k? ^^,

Wednesday, April 22, 2009

PTPTN

Aduhai...susahnya nak apply PTPTN ni..byk giler prosedur dia..da la ni first time aku nak apply PTPTN..aku sendiri gak yg nak kena uruskan nye dr A-Z...terkejar2 aku..da anta application kali pertama kena reject lak coz ade dokumen yg x lengkap..so nak lengkapkan application yg kedua ni kelam kabut aku..p pape pun aku terpaksa la wat gak..kalau x mane nak byr studi aku..kalau nak byr pkai duit simpanan,humm burn la duit yg aku simpan tuk kawin tu..hehehe...blaja pun x abes lg mane leh ingat kahwin..pape pun kena abeskan study dulu..4 thn lg.....
Eh pe plak cite psl kawen ni...tuka balik psl PTPTN td..
advice utk korg2 yg nak amek PJJ then nak wat loan PTPTN siapkan la dokumen yg dikehendaki selengkap2nya..sbb kalau x lengkap jd mcm aku ni la..and kalau korg ade abg ke kakak ke pakcik ke makcik ke yg pernah and tau cara2 nak memohon PTPTN korg refer la kat dorg demi kebaikan korg..mcm aku, aku x leh nak refer kat mereka2 coz dlm famili aku, aku je yg wat loan PTPTN utk PJJ..kalau sape yg study fulltime tu dorg senang la coz pihak Kolej yg watkan..dorg cume perlu byr je bile tibe masanya..
P pape pun aku dah berjaya melengkapkan application aku for this time and hopefuli xde problem ag la..hope lepas ni duit trus masuk dlm akaun la..
wish me all the best guy!!

15 comments:

Muhammad Syukri Lukman.. said...

Hish...Susah Jugak Ye Mcm Tu?
Hmm..Biasala..Nak Mintak Duit
Ni Memang Kompem2 La Susah...
Sampai Tersasul La Sebut Pasal
Kawen..Haha..

dyla said...

sy pun xtau begitu susah and rumitnye..
P btul la kata awk..nak mintak duit mmg la susah..
nak membayarnya pun susah..
haha..da smpi seru nak kawen kot..tu yg pape pun asyik tersasul bab kawen kew...

Muhammad Syukri Lukman.. said...

Eh?Emmm...Dah Sampai Seru Ye..
Bagus La Mcm Tu..Benda Yg Elok
Tu Elok La Di Cepatkan..Hmm2..

zalykha mohd said...

hi dyla ;)
mmg susahkn nk apply ptptn...
kiteorg pun dulu nk wat pinjaman, kene betul2 prpair document tau...
pape pun gud luck on ur study ya ;)
amik course ape ye???

zalykha mohd said...

hi dyla ;)
mmg susahkn nk apply ptptn...
kiteorg pun dulu nk wat pinjaman, kene betul2 prpair document tau...
pape pun gud luck on ur study ya ;)
amik course ape ye???

dyla said...

hi z ;)
humm..thanks 4 da wish...
nway kite amek BBA..
gud luck to u too...
kawan2 ku sume berjaya...
tahniah2...

dyla said...

em..syukri...sy main2 je la..
mane de smpi seru lg la...
sy kan blaja lg..
awk ni..jgn la too serius...

Muhammad Syukri Lukman.. said...

Aaaaa..Who Knows Right?

dyla said...

ok...tutup cite psl kawen k...

Muhammad Syukri Lukman.. said...

Em..Ok..Zip..Cite Pasal Lain Lak..
Dah Submit Ke Dokumen Tu?

~..PriNCEss DyaNa..~ said...

uiikkksss...awk ble nk jd follower blog tudung..

lidot said...

hohoho... baru dikau tau?
ni dh 2 kali
hehehe... prosedur dia memang ketat
tk boleh silap sikit
huhuhu...
tp bile dpt duit, tu yg best
tp yg best budak uitm jelah
sbb dpt 3000, guna 400 je untuk yuran semester
hehehe... selebihnya?

dyla said...

syukri : yup sy da submit da...p xtau la mcm mane result..

Dyana : follow jer..

Araai : wahhh besttnye...p yg x best time nak byr nnt lerr...kite nye pinjman xcukup..dpt RM13 ribu jew..p tu pun kalau dpt la...wish me luck..

lidot said...

of coz nk bayo nnt br nk tobat
saya punya: 15000 (diploma) + 20000 (degree) = 35000 kena bayo

yeah, takyah kawen...!
hahaha

dyla said...

35K?? wow!!
erm..awk xpyh la kawen dulu..tgu anak2 kite cukup 4 org br kawen..kan kite penah ckp kat awk yg kite nak anak2 kite jd flower gurl awk ms awk kawen nnt..
huhu..ok x??

K I S A H A K U

"Hanya Aku Yang Lebih Mengetahui Diriku"