CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nuffnang Ads

Selamat Datang Ke Blogger Cik Dyla

Tolong saye kawan2..ramai2 klik k? ^^,

Wednesday, April 1, 2009

1st April 2009

assalamualaikum semua..korg suma sihat ke x? kalo sakit rajin2 la makan ubat ek..
jg kesihatan korg tu....

hum...ni post aku yg pertama utk bulan april..bulan ni mungkin akan ade byk post dr aku sbb aku nak cerita satu kisah cinta yang byk halangan..tp cerita tu nnt la aku cite...kalau nak tau terus la baca blog aku ek..

ok..tengahari td...masa lunch, dlm kul12.30 la..hp aku berbunyik menandakan aku menerima pesanan ringkas..lalu aku capai hp dan ku tekan punat2 yg sepatutnya and aku lihat msj dr Abg Azlan...aku pon reply la msj dia mcm biasa...pastu tetibe dia kata dia ada something nak bgtau aku...aku pon pelik la..sbb dia kata penting la pe la mmg ala2 suspen la..aku suh la dia ckp je ape yg dia nak gtau tu...agak lama dia ambil masa utk membls msj ku..tetibe..hp ku berbunyik..
msj dr abg Azlan...

Sbenarnya kli prtma abg nmpk adik,hti abg dh jtuh cnta sngt2 ngan adik.mksud abg cnta pndang prtma btul adik.abg bnar2 ikhlas n jjur nkmngeratkn hbgn slaturhim brsma adik.maafkn abg klau kta2 abg ni mbuat adik trsa hti.
mcm tu la bunyik nya blsn msj dr abg azlan..terus terang ckp aku mmg terkejut berok bc msj dia tu...sempat gak aku menjerit pas bc msj dr dia tu..nsb baik time tu aku dlm mail room so aku jerit xde org dgr...aku terus berlari memdptkan Diana and aku tunjuk kat dia msj abg Azlan tuh..
Dr muka Diana nmpk mcm terkejut gak..kalau Diana terkejut aku lg la terkejut..
aku pon terpk2 la ape agaknya ayat yg sesuai utk aku menolaknya...lastly aku putuskan utk ckp dgn abg Azlan yg aku cume anggap dia mcm abg aku je and aku xnk bercinta ag...lepas aku taip msj tu aku tekan punat sent and msj dihantar..
beberapa minit kemudian aku dpt blsn dr abg azlan..
dup dap dup dap aku....
aku pon membaca msj abg Azlan yg berbunyik
Xpe lh abg x paksa adik tpi abg nk bgthu hri ni kn april fool..hehehe..abg sje nk kenakan adik..jgn mrah tau =)
Cis!!! Kurang asam punya abg..berani dia kenakan aku...aku tunjuk msj tu kat diana dia bantai gelak...pas Diana gelak aku pon gelak la..aku TERKENA!! WaKena BEB!!
adoii....xpatut tau...ade ke leh main2kan bnda2 mcm ni..beria aku cr ayat yg x mengecewakan dia skali aku plak yg terkena...hampeh kurasakan...
aku pon sebenarnya lupa hari ni April Fool...kalau aku ingat aku da siapkan diri aku utk menerima segala kemungkinan..kat ofis pon aku dpt byk email april fool ni..sakit ati la gak...yg paling sakit ati tu aku dpt satu email ni subjek dia "pic Anak Erra Fazira(4.5kg) cutenyer".. beria la aku nak tgk..skali aku bukak2 email tu kuar gamba katun tgh gelak...sakit ati kuuuu!!!!
aku nak gtau la sbg umat islam x elok kite terikut2 budaya barat meraikan April Fool ni sbb dr ape yg aku tahu, April Fool ni adalah hari meraikan pembunuhan beramai2 umat islam kat Sepanyol...so patut ke kita meraikannya lg??
korg pk2 la sndr ek...yg baik tu jdkan la tauladan..yg buruk tu jdkan sempadan...

4 comments:

dyla said...

emm...

ML; Mohd Loqman said...

macam tu gakk saya kena.
sengal je.

~..PriNCEss DyaNa..~ said...

hahaha...wakenabeb!!!1

ehhh...da leh comment argghh...

dyla said...
This comment has been removed by the author.

K I S A H A K U

"Hanya Aku Yang Lebih Mengetahui Diriku"