CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nuffnang Ads

Selamat Datang Ke Blogger Cik Dyla

Tolong saye kawan2..ramai2 klik k? ^^,

Tuesday, April 28, 2009

MCSB training

ermm..Isnin dgn selasa aku de training kat Wisma Wirama Jln Wisma Putra..Training yg aku kena hadiri adalah training "Advance Microsoft Excel 2003"..huhu..kampeni yg anta aku..arahan Kenneth sbb aritu aku penah la kata kat dia aku xtau nak wat Pivot Table tu yg dia anta aku kat sini..memula aku dgr nama Wisma Wirama ni, aku terkejut la.."ade ke bangunan ni??" huhu..
aku ni nama je lahir kat KL duk KL p jln2 kat KL ni x abes jelajah lg..kalau nak suh aku drive ke kl..mungkin tidak lerr..xphm aku jln2 kat KL ni..

For this training, aku explore sendiri..aku gi naek LRT turun kat Hang Tuah..smpi2 jew kat Hang Tuah aku da xtau mane hala tuju aku..agak2 da nak nanges gak la time tu..pd kwn2 yg de call aku and bg direction kat aku Thanks sgt2!! ok..sambung cite..akhirnya aku decide amek cab..p pakcik cab tuh pun hampeh..dia anta aku setgh jln je..dia kata ssh nak gi Wisma Wirama tuh..aku terpaksa la menapak...p the 2nd day aku da pandai la gi sndr without amek cab..

Masa Training, aku diajar guna excel..skng aku da bertambah terer dlm excel la..so sape2 yg xtau tu leh la tny aku ek...and sepjg 2 ari aku training ni aku bkn je da pandai excel p da pandai wat MILO!!hahaha....2 ari aku kena wat milo sendiri aku rs sedap gak milo aku ni..huhu selama ni kalau nak minum milo aku beli jew..xpenah wat sendiri..ish misti korg ingat aku mls kan?? aku bkn mls la tp aku x ske sgt minum milo ni...manis..kalau kat kedai lg la terasa pekat manis nye...xske la aku..ti kena kencing manis..

satu lg yg best kalau training ni kan kite leh mkn, mkn, and mkn....byk kali btul sediakan mkn smpi naik gemuk aku...eh gemuk ke??pastu kan mkanan dia boleh thn sedapp....sedapp sgt2.. and aku terpikir kalau la kantin kat ofis aku tu masak sedap mcm ni konfem sume x gi mkn kat luar..konfem penuh jew kantin tuh...

nway..pd korg2 yg akan hadapi training or wat else gudluck aku ucapkan...

4 comments:

lazzu ardy said...

excel?
dulu saya buat SKP (skim khidmat pelajar... ala2 bekerja sambil belajar dlm uitm) kat perpustakaan uitm johor, saya kena tarik masuk unit acquisition. bile awak citer excel teringat mcmne saya dapat tugas kena betulkan data. Yang mengajar saya ni dia gua Excel 2003, tp saya kena buat dalam Excel 2007. Dahlah tak penah guna maka terkebil2 lah saya.
tanya budak2 lain pun tak reti termasuklah yang suka godek2 komputer sebab excel bg budak library sesuatu yang tak popular
hehehe...
sekrang baru tau...
lama gak menggodek aritu

dyla said...

humm..sape yg keje Banking or Finance or yg mcm awk ni mmg byk guna excel..
ekcelli kite xsuke sgt guna excel..p bile da blaja ni br tau yg sebenanye excel ni byk memudahkan keje kite...
p agak pening la gak nak memahaminya....

~..PriNCEss DyaNa..~ said...

uikkss...da hebat yee..
leh la ajor sy psni..hahaha..=]
agak2 nk copy training material awk dpt tuh leh ker???? huhu..=P

dyla said...

terer la sgt2..
huhu..
bole jew lau nak copy...
1 ms 20sen!!

K I S A H A K U

"Hanya Aku Yang Lebih Mengetahui Diriku"