CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nuffnang Ads

Selamat Datang Ke Blogger Cik Dyla

Tolong saye kawan2..ramai2 klik k? ^^,

Saturday, July 10, 2010

Hutan Lipur Kuala Woh..

minggu ni aku spent minggu ku d kampung..ziarah atok ku yang x sehat and menenangkan diri...sangat seronok sebenarnye bile balik kampung nih..dapat mkn ramai2...pastu bersembang2...tido pon beramai2..meriah la...then lagi meriah bile pergi berkelah beramai2!!!

d sebabkan kemeriahan itulah maka pakcik aku ajak kitorg mandi sungai kat batu 7 atau lebih d kenali sbg Hutan Lipor Kuala Woh...Hutan Lipur ni terletak kat Km13, Jalan Cameron Highland, Tapah, Perak Darul Ridzuan...perjalanan ke hutan lipur ni mengambil mase selama 45minit dari rumah nenek ku..sampai2 je kat sana leh tahan ramai gak orgnye...air sgt jernih..berbatu2 besar...ade jambatan gantung...sangat teruje!!aku pon dah lame xmandi sungai, kire agak excited gak la aku bile sampai kat citu..

kesengalan kitorg semase dalam perjalanan..


dah sampai!!mcm bese la..smpi2 je misty la posing dulu..kuar je kete tros posing..bak kate balqish: "kak manje nih, kat mane2 pon nak amek gamba tau!" kuikuikui...gini la aku..


wif my very sporting auntie n our little princess


ade citer kat jambatan gantung nih...mase ngah naek jambatan gantung nih ade la sekumpulan memamat yg jln mcm kingkong!abes bergoyang jambatan gantung tu mase dorg jalan..gayat aku!

my little princess..Putri Balqish Qistina Jeffri..


sejokkkk!!!

ekceli air sungai sini unik tau..sbbnye kat tepi sungai ni ade air panas...ramai yg dtg sini akan bwk telur utk wat halfboil egg atau pon telor rebos..kitorg pon xterlepas gak lamasak telor yang kitorg beli masa dlm perjalanan dth sini..sblm nerendam kitorg tanam telor kat dlm pasir panas nih la...


my little princess ngah mum roti bersame dgn halfboil egg yang kitorg masak kat citu..sedap tao..naik dr berendam pastu mkn..sedappp hingga menjilat jari!!


bebudak ni yg terlagi excitednye dari aku..sbb bile dorg da berendam xreti2 nak naek..puas aku menjerit panggil naek sbb nak balik baru la dorg nak naek..

dah puas berendam suda tiba la waktu mao pulanmg,...saat nak pulang tuh ujan pon turum dengan lebatnye...pape pon tmpt ni mmg besh!sangat tenang berade kat sini..cume yang x besh nye kat sini byk anjung berkeliaran..aku ase pihak pengurusan kena wat something..membahaya kan kalo anjing2 tuh terus berkeliaran..boleh mengganggu pengunjung...agpon kebanyakkan pengunjung adalah islam so ase mcm xsesuai je tmpt yg pengunjungnye islam tp anjing berkeliaran plak...hope masalah ni boleh di atasi..

bubye hutan lipur Kuala Woh!

6 comments:

~..cik PriNCEss..~ said...

woww..best nyerr...rugi lak ikot awk lek kg arituhh...huhu..tp xpe..kite nk lek kg ujg bln niee...mtk2 kali nie xpostpone agg..hik3..(^_^)

dyla said...

huhu..best kat sini...air sejok!
lek kg kew ujung bln nih?
baru ingat nak ajak ke pahang...

✿ ..natakafisha.. ✿ said...

best nye... t ley la g sana itut awk..

dyla said...

xpe..nnt kite g sesame ek yunk!

cik princess said...

cik diana mau ikot juge tau..

dyla said...

jum la g jenjln!!

K I S A H A K U

"Hanya Aku Yang Lebih Mengetahui Diriku"