CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nuffnang Ads

Selamat Datang Ke Blogger Cik Dyla

Tolong saye kawan2..ramai2 klik k? ^^,

Friday, September 2, 2011

cerita sebelum raya..

yeahhh!!dah rayee!
selamat hari raye...aidilfitri yang mulia..selamat kami ucapkan..lalalalalala...


seperti yang aku dah cakap dalam entri sebelum ni...
sempena Hari Raya ni blog aku bercuti untuk seketika...
and now aku dah mula nak berblog balik...nak update segala mcam cerita sebelum raya dan selepas raya..


untuk memula ni aku nak stori pasal cerita sebelum raya..

but...

sebelum tu nak bagi amaran jap!

ni entry bergamba...so jangan juling mate ye???

aku balik kampung sehari sebelum raye...

nak tau x kampung aku katne??haaa...ate teman orang perok lerr yob!

eh2..sala2..papa suke ckp aku mane de kampung sbb aku lahir kat HBKL...so aku menumpang kampung mak ayah je la...

sob..sob..tak kesah la..janji boleh balik kampung gak!


oke ni dah ready nak balik kampung...
kiteorg bertolak pagi untuk mengelakkan jem and alhamdullilah tak jem pon sepanjang jalan..
best..best...

**mama tengah perah santan untuk wat lemang**

sampai sampai kampung je pakcik makcik aku dah ready bahan bahan untuk gotong royong memasak..

my mum kuar kuar kete je terus meluru ke arah mereka untuk menolong...
aku??
aku tolong tengok je la...hoho..

haaa...ni buluh buluh lemang yang dah ready...
buluh buluh ni dicuci terlebih dahulu dan masukkan daun kelapa dalam buluh ni sebagai alas..

buluh buluh lemang ni boleh beli or cari sendiri dalam hutan..
hoho



yang tu my father and my uncle dalam proses nak masukkan dalam buluh lemang tu...
gamba agak gelap sebab camere cap ayam jewww....

oke daahhh readyy...
skang time to bakar...


ni pakcik aku merangkap orang kuat dalam segala urusan masak memasak ni...

pakcik aku ni best tau..
die kelakar...






tu makcik makcik aku ngah poyong daging daging untuk wat rendang...

ngah snap gamba tetibe pakcik aku lak lalu lak dengan baju search and DSLR die...sabo je laa...hoho


haa..tgok dak dak zaman skang...bukan nak nolong...
balik kampung pon sibuk men game gak!
ish...


**ni pon same bukan nak nolong..nolong posing je!**

eh2..macam kenal jew...
lalalala


ni rendang daging itam...

ni my feveret!!
sambal goreng...

sedappp!!

terbaekkk!!!



malam raya tu..ape lagi..berdentam dentum la bunyik mercun...
konon konon nak dengar pengumuman raye tapi hampeh..

sebab semua sibuk men bunga api...

pape pon..raya kat kampung mmg terbaek la...
happening sangatttt...
so sesape yang ade kampung tu rugi lau tak balik tau....


oke la..
till then!
bye..






4 comments:

Aida Azryn said...

wow! rendang!! <3.<3

cik dyla said...

=)

~..cik PriNCEss..~ said...

wow wat lemang sendiri!!~~
sy beli jer..

cik dyla said...

haah..p kite tolong amek gamba je..

K I S A H A K U

"Hanya Aku Yang Lebih Mengetahui Diriku"