CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nuffnang Ads

Selamat Datang Ke Blogger Cik Dyla

Tolong saye kawan2..ramai2 klik k? ^^,

Monday, September 5, 2011

kuih raya wajib cari!!

yeahhhhhh..masih dalam mood raya kan?so jum cerita pasal kuih raya..

arini aku nak cerita antara kuih kuih raya yang akan aku terjah dulu bile beraya...aku cerita mengikut susunan ni..maknanya macam kalau rumah tu ada semua kuih kegemaran aku ni aku akan makan kuih tu ikot mana yang menjadi kesukaan aku dulu..tapi tak semua rumah la ada kesemua kuih kegemaran aku ni...tak pe la kalau takde pun..aku still makan gak kuih kuih lain yang dah dihidangkan..


1. Almond London

ini kegilaan aku yang paling utama...mana mana pergi pon aku akan cari biskut ni dulu..kegilaan aku terhadap kuih ni mendorong untuk aku belajar buat sendiri biskut ni..reasonnya???supaya aku boleh buat banyak banyak simpan dalam balang pastu makan sorang sorang!muhahahaa..
lagipon kan..kalau beli pon kan..byk orang tipo la skang..dorang tipo coklat la..tipo badam la..so jadi tak sedap..aku tak suka almond london yang almondnya ade sebelah je dan coklatnya ade kat atas je...bukan balut semua..so nak puaskan aty sendiri baek aku buat sendiri...aku bole letak bape biji badam yang aku nak and bape banyak coklat yang aku suke..puas aty mak nyahh..


2. Chocolate Chips

ni pula kegilaan aku yang kedua..biskut wajib juga yang akan aku buat..reason nya juga sebab aku suke biskot yang ade banyak chip nya..kalo beli tak banyak chocolate chip yang ada..sebiji biskut tu cuna ade seketul je chocolate chip..tak rase laa...so baik buat sendiri..tapi..tapi..tapi...walaupon tiap tiap tahun buat tapi aku belum mahir lagi..masih ade banyak kekurangan...ye la buat setahun sekali je kan...harap harap tahun depan aku dapat buat lagi sedap la..


3. Cornflakes Madu

haaa..ini juga aku buat ye..eh? ni sekarang cite pasal kuih raya yang aku suke ke kuih raya yang aku buat??semuanyaa aku buat je!kwang3...alaa...dah aku suke aku buat la..idak gitu?cornflakes ni ade duat jenis..satu guna madu and satu lagi campur coklat..dua dua aku suka...nak buat pon sama je adunan dia..beza kalau nak coklat letak la coklat..and kalau nak madu pon letak la madu..



4. Popia Gulung/ Simpul Kasih

haaaa...yang ni aku tak buat ye..hehehe...aku tak reti nak buat ni..pernah buat tapi tak jadi..kulit popia tu merekah bila digoreng..tak tahu la mana silap nya kan..so order je la kalau nak makan...tapi..tapi..tapi...ada tapi jugak ye...tengok pada serunding gak la..aku tak suke sangat la serunding yang ade udang kering banyak sangat...hidung aku ni tak leh terima..bukan tekak yang tak leh terima. Tapi hidung. Kang kalau aku makan mula la hidung ni gatal je. Tu yang tak suka tu..



selain dari kuih kuih yang dinyatakan kat atas ni..pape jenis kuih dan biskut yang ada bersalut coklat ke ade nampak tompok tompok coklat ke aku akan serbu..asal ada coklat je confirm la aku serbu! peminat coklat la katekan..


oke la..till then!
bye..





thanks for reading,

6 comments:

✿ ..natakafisha.. ✿ said...

wahhh tetibe jerk ibu mengandung ni nk rasa almond london yg auntie dyla uat,... heheheh

cik dyla said...

alamak..jgn la mama..susah ni kalo dah mama yg ngidam..

~..cik PriNCEss..~ said...

kat uma sy semua kuih tunjuk jer..dlu2 rajin buat biskut raya la nie da malas la plak..ekekek..

cik dyla said...

kata nak buat?

✿aN ePpy m0m To bE✿ said...

wahhhhh bby mau juga.. juga... plus dgn kueh raya auntie diana.. :)

cik dyla said...

bby dgn mama kene minum susu je la..utk kuat! ekekekee

K I S A H A K U

"Hanya Aku Yang Lebih Mengetahui Diriku"