CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nuffnang Ads

Selamat Datang Ke Blogger Cik Dyla

Tolong saye kawan2..ramai2 klik k? ^^,

Tuesday, July 5, 2011

mase utk bertukar!!

hii..eh2..da bulan Julai ek??
laaa..xsedar laaa...
da lame la ye aku xupdate blog...
kesibukkan sedikit la...tapi aku still blokwalking..cume x update saje..
thanks to follower yg follow nlog aku and thanks to silent reader yg sudi bace kesah aku yg xseberape ni~~~


Okee...




ekceli nak story pasal kesah mase servis kete..
da genap 4bln aku pakai kete ni so da smpi masa kena servis la..
mase anta servis mmg aku dah bajet bape yg kene aku kuarkan..
so mase dia bagitau harge tu xde la aku terkejot sgt..
mmg aku dah agak da byk kene tukaa..
maklum la beli use car kan??
aku x galakkan sgt la sape2 nak beli used car ni...
better beli new car sbb mmg korg yg jage kereta tu dr start korg dpt..
so korg dah tau mcm mane kondisi kete tu dr kalo korg beli used car..



ni rupe botol minyak itam yg aku guna..aku nak guna Castrol Semi - Syntethic tapi pekerja tu cadangkan aku guna Petro Canada Syntethic..kate nya Oil Engine ni dr Canada and SN die ag tinggi dr Castrol so agak sesuai utk kete yg dah berusia mcm kete aku tu..
harga die RM102 lebih RM2 dr Castrol tu utk 4liter..


aku ase mcm nak nanges bile org tu bukak je enjin die asyik menggeleng kepale jew..
nmpk sgt kan kete aku ni xoke..
die check tu die geleng pale..check ni die geleng pale...
ke mmg pale die mcm tu??tergeleng - geleng??
da mcm lagu laa...
bile die geleng2 aku pun kena geleng2 jugak..
sbbnye makin nipis la helai2an wang kertas ku nanti!!


hurmmm...



tayar pon kene tuka..
timing belt suda mau tuka..
tinted belom pasang ag...
pump brake juge kena kasi tuka lagi 1 kali...
tangki air juge..
absober....
ohhhhh...
byknyeee nak tukaaa!!!



kalu la viva aku ade lagi misti xjadi mcm ni...
=(

PENCURIK JAAT!!!




1 comment:

~..cik PriNCEss..~ said...

btollaa..bile p services keta jer mesty nk byk pakai duitt..keta kite pon da nk kne services..

K I S A H A K U

"Hanya Aku Yang Lebih Mengetahui Diriku"