CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nuffnang Ads

Selamat Datang Ke Blogger Cik Dyla

Tolong saye kawan2..ramai2 klik k? ^^,

Wednesday, July 27, 2011

menjelang ramadhan...

menjelang ramadhan yang tidak berapa hari lagi..InsyaAllah..
(kalau anak bulan tak kelihatan pun atas sebab-sebab tertentu, asenya kite still akan sambut Ramadhan pada 1 Ogos 2011 mengikut perkiraan Islam)





andai masih diberi kesempatan untuk sama-sama menjalani ibadat, panjatkan lah syukur kehadrat illahi dan sama-sama la kita mencari keberkatan amalan kita itu...



cerita pasal Ramadhan, xlepas citer pasal Syawal..sambil-sambil buat persiapan ramadhan tu persiapan syawal misti tak ketinggalan punya...tipu la kalau ade yang kate tak buat persiapan raya...sikit banyak misti ada punya..aku pun tak ketinggalan oke...antara persiapan yang aku dah buat:



1. BAJU RAYA

wahhhh..misty yang ni la yang paling siap dulu kan?jangan tipu....ade tu baru je abes raye tahun lepas dah terus dah beli baju raya untuk tahun berikutnya plak..tapi aku xpenah la wat macam tu..biasanya aku akan mula cari baju raya beberapa hari sebelum raya. Macam tahun ni la..aku baru je beli baju raya aku...bile ingat pasal baju raya ni mcm sedih sikit..yela..biasanya tiap-tiap tahun baju raya aku si dia yang belikan..tapi tahun ni..hurmm..ntah la..xtau la ade ke tak kesempatan itu...tapi xpe la...yang penting baju raya aku tahun ni buat pertama kalinya ade sentuhan kretiviti aku sendiri!kuikuikui...aku telah mendesign baju raya aku walaupun bukan seratus peratus hasil design aku tapi aku sgt berpuas ati...takpe..pelan2 kan..tahun ni wat tangan baju je tahun depan sepasang baju aku buat sendiri!InsyaAllah...



2. KUIH RAYA

haaa...ni satu lagi tak boleh elak..kuih raya..biskut raya..kerepek raya..kek raya...and bla bla bla bla lagi la yang berkaitan...aku sendiri pun dah buat tempahan kuih raya dan kerepek untuk hari raya ni..abes la wet gaji bayar tempahan sesajer!!huhu..

biskut yang buat sendiri pun ada..aku dah pon beli bahan-bahan untuk wat biskut raya..aku beli kat satu kedai borong membuat kek..u know what...barang-barang kat situ sanggatttttttt la murah!!murah sesangat!1st time aku gi kedai tu aku terus suka...tak pernah aku pergi kedai membuat kek yang tawar harga murah macam tu..even kedai membuat kek kat Chow Kit tu pun tak murah mcm ni tau..



3. DUIT RAYA

yang ni mmg aku tak ade harapan untuk menerima la...tapi aku kene sediakan peruntukkan untuk adik-adik, sepupu-sepupu dan anak-anak buah yang makin bertambah!moga-moga rezeki aku juga bertambah..dapat la bagi lebih kat mereka semua..ameenn!



4. KASUT / BEG RAYA

hurmm...yang ni tak cari ag...kalau jumpa yang berkenan di hati beli la...kalau tak, pakai yang ada pun boleh jugak..asalkan selesa...jangan la terlalu membazirkan..



5. CUTI RAYA

belum apply lagi tapi dah pikir dah nak amek cuti bape hari..start dari ari ape sampai hari apa..harap-harap lulus la..takot gak..sekolah aku tak de cuti ganti persekolahan sebabnya majoriti pelajar kat sini adalah Hindu..jadi cuti ganti persekolahan tu bawak pada Deepavali..jadi Rayaa Aidilfitri kena la apply cuti sendirik...



hurmm..ape lagi ek??wat mase ni asenya ni je la yang sempat difikirkan..

nanti sambung lagi pasal entry ni bile dah ade idea lagi ek??daaa semuaa...

2 comments:

~..cik PriNCEss..~ said...

kene spent banyak duit cmniee..ekek..anyway selamat berpuasa!!! ble nk jmpa niee..

cik dyla said...

hoho..selamat berpuase...

raye la kot jupe..huhu

xpon nnt kite bukak pose sesame ye..

K I S A H A K U

"Hanya Aku Yang Lebih Mengetahui Diriku"