CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nuffnang Ads

Selamat Datang Ke Blogger Cik Dyla

Tolong saye kawan2..ramai2 klik k? ^^,

Wednesday, May 25, 2011

iluvblog Blogwalking Community~~

mode: sedang blokwalking disini..

tetibe nampak entry best..dengan laju ase mcm nak join!and kenkOrang yang rajin bw tu boleh la join ek...and bak kate kak Dila Bahar La kan..disebabkan aku terSANGGGAATTTT la SAYANNGGG kan BLOGGER TERCINTA OFFICIAL GROUP make aku nak tempatkan diri aku di bawah list BTO la...ade byk lagi group yang korang leh pilih..


nak tau lebih lanjut jangan segan2 utk klik link ni..link ni mmg dibuat utk diklik pon! =)


Bagaimana blogwalking cara mudah dan pantas di iluvblog^blogwalking ? Senang..Ikot step di bawah :

  • Pergi ke www.bw.iluvblog.com
  • Di Home page,anda akan dapati terdapat 7 group seperti Blogger Tercinta Official,Sahabat Blogger,Blogger Pantai Timur dan sebagainya
  • Click salah satu group
  • Anda akan dapati terdapat 500 link blog di setiap group tersebut
  • LEFT CLICK pada link blog tersebut ( right click akan menyebabkan open in new tab )


  • Satu pop-up window akan keluar dan blog tersebut akan loading di pop-up window tersebut
  • Sekurangnya-kurangnya 3 second diperlukan untuk loading blog di pop-up window tersebut bergantung pada internet anda dan juga blog tersebut
  • Gambar di bawah adalah contoh blog yang keluar di pop-up window tersebut



Bagaimana nak jadi ahli i luv blogwalking plak ? Senang..Ikot step di bawah :

  • Buat satu entry/post di blog and bertajuk ” iluvblog blogwalking community”
  • Dalam entry tersebut,nyatakan anda mahu berada di group apa ( contoh sahabat blogger )
  • Copy paste penerangan “Bagaimana blogwalking cara mudah dan pantas di iluvblog^blogwalking” dalam entry tersebut supaya orang lain juga faham konsep blogwalking community ( tak letak gambar pon takpe )
  • Letak URL post ini supaya orang lain juga boleh sertai
  • Tag 2 orang rakan blogger anda
  • Submit url entry anda menggunakan borang yang disediakan di entry iluv blogwalking community.


Oke dOne! ohh lupe nak tag..hurm nak tag CIK PRINCESS dan CIK YAYA...

JOM LA JOIN..CLICK SINI..

4 comments:

dila bahar said...

hahaaa... setia dgn BTO... ;p

cik dyla said...

hehe..tu la..

~..cik PriNCEss..~ said...

xpaham laa...cmne nak wat???

cik dyla said...

klik kat link nnt ade gtau cara2nye..

K I S A H A K U

"Hanya Aku Yang Lebih Mengetahui Diriku"