CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nuffnang Ads

Selamat Datang Ke Blogger Cik Dyla

Tolong saye kawan2..ramai2 klik k? ^^,

Thursday, May 5, 2011

fire drill!!!

kkkkkkkrrrrrrrrrrrrriiiiiiiiinggggggggggggggggggggggg!!!

oke..kalO korg ade terdengar bunyik mcm yg kOrg sebOtkan diatas ni selama 3 minit tanpa henti apa yang kOrang patOt wat??

jawapannyee....
kOrg kene la selamatkan diri sebab tu bunyik kecemasan kebakaran!

harini kat skOla aku ade wat fire drill..
tepat kul 9 da bunyik da lOceng kebakaran tu mintak kitOrg warga sekOlah berkumpul kat padang..memula aku ingat malas nak pergi sebab aku dah penah attend da fire drill ni mase keje kat MOX dulu...tapi da xingat kan sO g je la...

aku ase elOk gak diadekan fire drill ni sbb bOle bg kite pendedahan sebenar bile berlakunya kebakaran..ape yang patot kite wat?kat mane nak berkumpul?dengan siape perlu kite refer?
tambah2 keselamatan murid dah jadi tanggungjawab warga pendidik dan pentadbir sekolah jadi kitorg kene la tau ape yang perlu dilakukan terjadinya kebakaran..

info yang aku dapat tadi mcm mane nak gunakan tong gas yang warne merah tu..
jenis2 die..
and nak share ngan korang kalo korang nak tolong memadam kebakaran sila la padam membelakangkan angin...
kalo korang menghala angin jawabnye korang la yg rentung!huhu...



sesi berkumpul dipadang..ni la warga sekolah aku sesi pagi..dak2 ni bile suh duduk je semua berebut cr tempat redup!

ketibaan lori bomba!mcm real jew taO sbb bOmba dtg siap bunyikkan siren die ag!
ninoninoninonino...

nampak x asap berkepuk2 tu?tu ngah ade demonstrasi kebakaran dr pegawai bomba and cikgu2..


uiksss..besaunyee lObang idOngggg kOOoo!!huhu

Oke fire drill da abes..back tO wOrk!
daaa..

3 comments:

Aida Azryn said...

ninonino.. huhu.. ;p

~..cik PriNCEss..~ said...

teringat masa kat sekolah dlu ada wat fire drill even kat mox lagi la selalu wat..hihihi..windu laaa...

cik dyla said...

aida: hehehe =P

Diana: kite rindu fire drill kat mox..paling rindu bile die wat fire drill kul 8 mlm...dorg saje je nak tgok org2 yg wat ot ni alert ke x bile bunyik kecemasan d mlm hari..huhu

K I S A H A K U

"Hanya Aku Yang Lebih Mengetahui Diriku"