CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nuffnang Ads

Selamat Datang Ke Blogger Cik Dyla

Tolong saye kawan2..ramai2 klik k? ^^,

Wednesday, June 8, 2011

teringat kat TAKO TAO yang sedap dan lazat!!slurrpp!!

pergghhhhh!!!aku sendiri terliur bile wat tajuk macam tu..sambil idong aku pon suda menusuk2 akan bau Tako Tao tu..ishh!!suke tao mcm ni..bile pose je mula nafsu makan ni menunjukkan belang..korang penah x makan Tako Tao ni??meh aku nak cite sket pasal makanan ni..and pada yang belum cube tu aku suggestkan supaya memcubanya..aku dulu pun si Sheila yang introducekan..memula mcm xnak tapi try gak la..skali bile dah try..fuhh!!tros jadi feberet aku..


Tako Tao ni sejenis Japanese fast food snack..jangan ditanya kenapa ianya dinamakan Tako Tao sebab aku tidak mengetahuinya..tapi ade yang mengatakan Tako Tao ni singkatan bagi nama sejenis Japanese food juga iaitu Takoyaki..Takoyaki ni mcm shushi kot..hehe..ntah!


Cara-cara membuatnya juga jangan ditanya sebab aku xtau..tapi aku suke tengok pekerja-pekerja kat gerai Tako Tao ni masak..mcm best..dorang akan letak bancuhan Tako Tao ni kat atas dapor masak dorang yang perlu dibulatkan2..tang nak membulatkan Tako Tao tu yang aku suke tengok..mcm best je..dalam aty ase mcm nak ckp kat dorang "boleh x saye nak cube?"..
huhu..tapi konfem dpt penampar kot kalo aku ckp mcm tu sbb ramai oke yang beratur so jgn ngade2 nak try bagai semua..


Bancuhan tadi akan dimasukkan dengan inti yang korang nak..so far aku dah penah makan Tako Tao berintikan baby Octopus dengan Chicken & Chess..and paling aku suke baby octopus tu!!slurrppp!!sedaapp oke..ase manis...memula try octopus ni dlm aty aku berkata2"eeiiuuuu..sedap ke ni??"..p bile dah makan..fuhh..terbaikk!!hehe..yang Chicken & Chess pon sedap gak p agak muak..tapi still maintain kesedapan..Tako Tao hanya dijual di rangkaian Jusco sahaja dengan harga RM4.50 untuk 1 bungkus..dalam satu bungkus ada 3 biji Tako Tao..cukup la utk aku sorang..huhu..


Tako Tao yang berbentuk bulat ni akan dihidang bersama dengan fish flakes, mayonis dan kicap jepun..fish flakes ni ase mcm serunding ikan tao..cume bentuk beza la..kalo serunding kan halus p ni agak kasar tapi sedap...aku suke sgt fish flakes ni.. ase mcm nak mintak extra fish flakes tapi sila la bagi extra money jugak ye..and kicap jepun tu ase agak masin..tapi pape pon still sedap bile kombinasi Tako Tao, mayonis, fish flakes serta kicap jepun tadi tu masuk dalam mulut aku..huwawawa..


Naseb baek gak la aku keje dekat dgn Jusco Bukit Tinggi..time lunch leh la beli..tapi arini aku pose la..nak beli utk berbuke macam xbest la plak..hurmm..xpe la...
to korang yang xpernah cube tu bole lah cube..no worries sbb ianya halal..


~ ni rupe Tako Tao yang dah siap..dlm gamba ni ade 2ketul jew..p sebenarnya setiap bungkusan ade 3 ketul..maybe seketul ag da kene makan dengan Jurucamera..gamba ikhsan Mr. Google~

~Tako Tao dalam proses masak~

~ Ni bungkusan Tako Tao~

~macam ni la stall Tako Tao...besenya ada kat Jusco/AEON


Dah tengok gambar2 tadi?so mcm mane?Jangan la segan silu utk singgah mencube yer??


6 comments:

misz fae said...

tako memang sedap..selalu gak mkn..sedap sgt!;)

tqahmisdar said...

sedapnye.. dah terliur sgt3 ni..konfirm gi cari petang ni kat Jusco.. suka chicken punye..nyum2!

cik dyla said...

ye2..sedap sgt!feveret tu.. :)

cik dyla said...

t-Qah: try la octopus punye..sdapp tao!

~..cik PriNCEss..~ said...

Tak penah makan!!! tp rase mcm nk try jewwww...nampk sedaappp..

cik dyla said...

try la..sedap taO...kite suggest octopus..cari kat jusco..jusco maluri ade..

K I S A H A K U

"Hanya Aku Yang Lebih Mengetahui Diriku"