CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nuffnang Ads

Selamat Datang Ke Blogger Cik Dyla

Tolong saye kawan2..ramai2 klik k? ^^,

Wednesday, May 23, 2012

RESIPI SIHAT, MUDAH DAN SEDAP.

Assalamualaikum wbt.


haritu kan, kita puasa. Paham-paham je la kan bila puasa, mengidam macam-macam la untuk berbuka. Nak jadikan cerita haritu aku mengidam nak makan garlic bread dengan mushroom soup. huh.. mat salleh sungguh tekak aku ni time-time puasa ni.. pulak tu nak yang homemade. jenuh la aku google resipi. nasib baik la ade member yang baik hati bagi resipi yang sangat mudah untuk buat garlic bread ni.. sangat-sangat mudah dan dijamin sedap!




jom tengok bahan-bahan dan cara penyediaan garlic bread ni.


1)


Roti.

Tak tahu la apa nama roti ni... boleh guna roti apa-apa je.. nak macam kat restoren pakai lah roti french yang panjang tu.. then potong serong-serong. kalau roti macam ni nak sedap kene buang kulitnya la.. guna roti gardenia pon boleh jugak..



2)


Golden Garlic Spread.

Ni macam butter yang berperisa garlic tau.. kalau korang nak guna garlic yang betul pon boleh gak tapi banyak kerja sket sebab kene lembutkan garlic dulu, pastu gaulkan garlic dengan butter then baru sapu pada roti. kalau gune ni senang je.. sapu je terus. senang. boleh didapati dimana-mana tesco atau giant dengan harga yang pelbagai. pilih je..



kemudian sapu lah Garlic SPread tadi kat atas roti tu...




sebelum bakar macam ni lah rupanya... sapu macam sapu marjerin biasa kat roti tu.. gambar bila dah siap tak sempat nak snap sebab dah azan berbuka so terus ngap! hehehe



lawan garlic bread ni mistilah mushroom soup kan? aku gune mushroom soup segera je. Abadi punye. Sangat sedap!



mushroom soup yg sangat nyummi!! >.< mudah kan? senang dan pasti sedap! lagi sedap dari pizza hut.. Selamat Mencuba.. bye thanks for reading,

2 comments:

Cinta Misteri said...

own make garlic bread... hehehe... CiM pown puasa full week ni, sronok gk coz ramai kat opis yg puasa secara berjemaah termasuklah cik abg2 yg macho tue...

cik dyla said...

seronok kan..ase mcm bln pose lak bila puasa ramai-ramai ni

K I S A H A K U

"Hanya Aku Yang Lebih Mengetahui Diriku"