CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nuffnang Ads

Selamat Datang Ke Blogger Cik Dyla

Tolong saye kawan2..ramai2 klik k? ^^,

Thursday, March 24, 2011

tahniah utk pelajar cemerlang!

semalam result Sijil Pelajaran Malaysia dah diumumkan..
peratusan kelulusan SPM utk skola aku taun ni meningkat..
alhamdullilah la..p xtau la dapt sekolah terbaik ke x..
aritu kerajaan ada umumkan mane2 skola yang dpt keputusan terbaik,
semua cikgu2 dan staf sokongan skolah tu akan diberi insentif..
disebabkan peratusan sekolah aku meningkat, jadi cikgu2 sibuk discuss pasal insentif tu...
mcm btol je skolah aku tu cemerlang..huhu..


malam tadi kat brite pon kuar citer pasal pelajar2 cemerlang spm...
aku ase mcm nak nanges tgok kejayaan mereka..
aku tumpang gembira...
yang buat aku ase mcm terharu tu, yang berjaya tu orang yang kekurangan..
orang cacat penglihatan la..orang dari keluarga yang susah la..
and aku teringat satu stament dari satu pelajar cemerlang ni..
ayah dia cume berkerja di kilang kayu..
kata die.. "kesusahan bukan lah menjadi punca untuk gagal dan kesenangan bukanlah jaminan kecemerlangan"


bile dipikir balik..btol la ape yang dikata tu..
kekadang dgn kesusahan tu la wat kite jadi tekun berusaha..
and kekadang tu kesenangan yang kiti miliki wat kita jadi alpa..
kite ingat kite senang nak dapatkan pape tanpa berusaha..


pape pon kita kena pikir ape yang terbaik utk kita..
tambah2 bile mende tu melibatkan mase depan kita..
and aku nak amek kesempatan la utk ucapkan tahniah kat semua pelajar2 yang dapat keputusan cemerlang!
pada yg dapat keputusan yang kurang memberansangkan tu, jangan bersedih!
ini bukan lah pengahkiran kehidupan..masa awk masih jaoh kedepan lagi..
yang penting usaha lagi utk dapat kejayaan dimasa akan datang..

********************************

~~huhu..sesaje je nak letak gamba mase aku skola dulu2..bile tgOk dak2 amek result aku jadi rindu dgn zaman2 skolah aku dulu..andai lah aku bole undurkan masa ingin saje aku kembali pada zaman skola~~

2 comments:

~..cik PriNCEss..~ said...

kikikikiki..muka jambu!!!

cik dyla said...

muke pelajar cemerlang la..hehe

K I S A H A K U

"Hanya Aku Yang Lebih Mengetahui Diriku"