CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nuffnang Ads

Selamat Datang Ke Blogger Cik Dyla

Tolong saye kawan2..ramai2 klik k? ^^,

Wednesday, November 16, 2011

Karipap ohh karipap..

hai readers.. Assalamualaikum wbt.. dan Selamat Pagi!!


korang semua dah breakfast ke? breakfast ape arini? nasi lemak? roti canai? or Mc Donald breakfast?? breakfast tu penting ye.. jangan skip breakfast kalau kita inginkan tenaga yang maksimum sepanjang hari.



oke aku update pagi pagi ni sebab nak cite pasal breakfast aku.... Harini tekak tetibe terasa macam nak makan karipap... dah lama rasanya tak makan karipap yang sedap... so aku macam teracari cari la gak kat mana.. so aku decide nak pergi Taman Andalas je la... dekat dengan sekolah aku pon... banyak jugak orang meniaga tapi aku kena pilih satu tempat yang senang paking la...kalau bole memang nak paking depan depan kedai pon kan...




oke dah jumpa!

murah gak kuih muih kat situ. 3 biji rm1.. mana nak dapat kan? sekarang ni kuih semua kira 5 biji rm2.... so aku terus la cakap kat makcik tu aku nak karipap singgit... then dia bungkus pastu dia bekalkan gak dekat aku sos yang da siap ikat..macam selalu kita beli kopok lekor kan ade sos yang dorang ikat tu kan? aku pelik la gak...pesal beli karipap dapat sos?? tapi tak tanya la...diam je...







ni karipap yang aku beli.. nampak tak sos tu? aku pilih karipap ni sebab aku suke kulit karipap ni.. kalau aku nak beli karipap memang aku akan cari karipap yang kulit macam ni... macam ade gelembung gelembung sikit.. tak tau la kenapa tapi aku rasa yang macam ni lagi sedap..






aku pon start makan la sebab dah terliur kan tengok karipap tu..

aku memulakan gigitan pertama..


ngupp!!



apesal rase pelik plak ni??

tengok...inti karipap ni MAGGIE GORENG laaaa!!



adooiiiiiii... tak pernah la plak ase... patot la ade sos kan.. and sos tu aku syak cuka sebab cair tak macam sos biase and rase masam masam pedas...





haa ni rupe inti maggie goreng tu...




haaaiiihhh.... macam macam laaa makanan yang diubahsuai skang ni..

rase pon dah lari...



korang pernah rase karipap macam ni tak?? share with me..


oke.. jupe lagi..




thanks for reading,

2 comments:

Risik resepi said...

uks..pelik nie..x pernah lagi rase karipap maggie..hehehe..

cik dyla said...

hihi..tu la kan..

K I S A H A K U

"Hanya Aku Yang Lebih Mengetahui Diriku"