CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nuffnang Ads

Selamat Datang Ke Blogger Cik Dyla

Tolong saye kawan2..ramai2 klik k? ^^,

Sunday, August 29, 2010

handphOne Ohh handphOne..

sejak henpOn ku ilang aritu, aku ase tersgt la sedey..aku syg sgt2 henpOn tuh..sbbnye aku bawu je pkai henpOn tu..da la sgt byk gamba2 aku dlm tu..lagu2..huhu mmg sedey la..lepas henpon ilang mmg la ade niat nak beli henpOn baru..tapi asal pegi kedai henpOn je biler tertengOk jew henpOn aku yg ilang tuh misty aku sedey..bile dah sedey blah la dari situ xjadi beli..

ade beberapa jenis henpOn yg menjadi pilihan aku utk memilikinye..just nak share dgn kOrg antara henpOn2 yg menjadi pilihan aku ialah:

Sony Ericsson T707
Henpon ni suda la lame menjadi angan2 ku utk memilikinye..ade la dlm 2tahun lepas kot aku berangan mau beli ini henpon..tp smpi la ni xjugak pkai2 lagi henpon ni..aku suke henpon ni sbb henpon ni sweet..org pertama yg aku nmpk gune henpon ni, my fren Ilma..sejak aku nmpk dye gune henpon nih trOs aku jatO haty padanyee..harga bagi henpon ni around RM400 something la..warne yg menjadi pilihan ku plak suda semestinye warne PINK..

Sony Ericsson C905
Ok..ni plak henpon pilihan kedua ku..C905..aku sgt meminatinye sbb C905 nih camere die 8.5 megapixel!sgt jelas dan terang..sesuai utk aku yg suke sgt posing nih..xpyh la susah2 nak bwk camere ke hulu ke hilir...gune henpon saje pOn da cukup..antara kawan aku yg gune hp ni adalah Yana...dharga nya around 800 - 900..warna yg menjadi pilihan ku adalah warne HITAM!nmpk sungguh sofistikated bile menggunakannye..

Nokia E71
Seterusnye adalah henpon Nokia E71..henpon ni hampir2 aku beli suatu ketika dulu tp sbb aku terlmbt sket then stok dah xde xjadi la aku membelinye..aku ingat la first2 aku jatO aty kat henpOn ni mase aku lunch kat Giant Kelana Jaya thn lepas..sblm lunch tu aku pusing2 Giant tu and tersinggah la kedai henpon sbb membe aku nak repair henpon die..aku usha henpon n tgk henpon ni mcm menarik sbb keypad dia mcm keybOard!aku mintak nak pegang then org kedai tu kasi pegang..bile dah pegang aku rase sungguh teruje plak!tp disebabkan aku kekurangan dana time tu xjadi la aku beli..p aku still pasang niat utk membelinye..nak djadikan cite, duit aku dah cukup seminggu lepas tu (sbb baru kuar PTPTN..hehehe (^_^)) so mlm tu jugak aku memaksa si dia utk menemani aku ke Giant Kelana Jaya tu dari Ampang..tapi bile dah smpi sana, org tu kata henpOn tu baru je ade org beli and stOk baru dOrg xsmpi lagi..Punye la hampa dan kecewanye aku pd ketika itu..dsbbkan kehampaan dan kekecewaan itu la aku akhirnya hanye memilih SE K770i saje..tp skng bile dah xjadi bile aku mula memasang impian utk menjadikan henpOn ni sbg salah satu barang hantaran ku..xkesah la hantaran tunang Or hantaran kahwin janji dlm hantaran ku ade henpOn ni..hehehe..buley kan??

Sony Ericsson C510
Lastly, pilihan aku adalah SE C510..aku suke henpOn ni sbb skrin die besar..puas tgOk gamba..agpOn camere die pon Ok jugak..3.2 megapixel..saiz pOn agak nipis..senang nak letak dlm kOcek..warne pilihan adalah MERAH + PUTIH sbb nmpk sgt unik!
biase ciri2 henpOn yg menjadi pilihan aku adalah:
1) henpOn tu misty ade camere..sgt wajib..senang aku nak snap picture walau d mana saje aku berade.
2) ade music player..buley aku dgr lagu time2 buhsan atau mase sblm tido.
3) ade game..game2 nih pun ley aku layan time2 aku buhsan..
sebenarnye henpOn ni adalah satu keperluan pada zaman skang nih..tp keperluan tu dah tukar menjadi kehendak..sbbnye pe tau, sbb kalau sekadar keperluan saje kite misty xkesah gune pape henpOn pun asalkan boley dihubungi..tp zaman skng henpOn sume dah canggih2!buley MMS, GPRS, GPS, buley layari internet, baca & balas email and macam2 lagi la..kirenye henpOn zaman sekarang bukan hanya untuk menjawab dan membuat panggilan saje!lg canggih tepOn yg d gunekan lagi glemer la Owg tuh!
p/s: cube teka aku pkai henpOn ape??lalalalala..

3 comments:

budak comot said...

Huhu...Tumpang lalu... Now sy pakai C510. Sgt suke sbb practical utk bawak ne2. Nipis. Senang je selit2. Multitask dalam satu mase. Dgr lagu+msg+men game... Sbb tak gile wifi lg, so hp ni kr quite good la.

kelip-kelip dyla said...

thanks sbb singgah!saye pon pkai C510 and so far berpuas aty gak

kelip-kelip dyla said...

thanks sbb singgah!saye pon pkai C510 and so far berpuas aty gak

K I S A H A K U

"Hanya Aku Yang Lebih Mengetahui Diriku"