CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nuffnang Ads

Selamat Datang Ke Blogger Cik Dyla

Tolong saye kawan2..ramai2 klik k? ^^,

Tuesday, August 10, 2010

Menjelang Ramadhan...

Alhamdullilah..mase yang d tunggu2 hampir tiba..cume beberapa jam sahaja lagi seluruh umat islam akan menyambut kedatang Ramadhan Al-Mubarak..alhamdulllah tahun ni aku masih diberi ruang dan kesempatan untuk meyambut kedatangan bulan mulia nih...tahun2 depan bln tahu lagi kan so aku akan manfaatkan sepenuhnye peluang dan kesempatan yang diberikan ni..

tahun ni wat pertama kalinye aku meyambut kedatangan 1 Ramadhan tanpa famili disisi..sbbnye tahun ni aku berpuase d rantauan org utk mencari rezeki..kuikuikui..mcm poyo la pulok!tahun ni aku pose dgn ain...pesiapan utk pose dah siap kot sbb aku ygk mak ain dah beli barang2 utk resipi yang sedap2 mase bersahur dan berbuka nnt...

aktiviti aku dibln pose nih...hurm..minggu pertama puase aku mao study kaw2 punye lar!sbb minggu kedua puase aku akan menduduki peperiksaan akhir utk sem 4 nih!fuhhhh...berdebarnyee...mcm mane la aku nak jwb soklan2 akaun nih...xdpt aku bygkan..wish me luck kawan and wish luck for all of you too!! ^_^

hurmm..bile dah nak puase ni aku teringatkan kenangan2 aku dan dia meyambut puase bersame2..mcm mane dia akan menjelajah semua bazar2 ramadhan yang ade kat ampang nih semata2 utk mencari makanan kegemaran aku ketika berbuka...selera aku kalau pose laen sket...aku akan jadi suke utk mkn benda tu..peliknye benda tu cume time bln pose jew aku mkn..even though hari x pose pun ade jual tp aku ttp akan mkn time pose saje!ape mende tu??huhu biar lah hanye mereka yang rapat dlm hidupku saje yang tau...ok balik pd cite td..pernah 1 ari aku marah dia sbb dia xdpt carikan faveret aku tu..tp mlm lepas berbuke dia dtg umah aku bwk feveret aku tuh..and time tu aku tersgt lahh hepi!!sgt bahgia kerana dia cube memenuhi permintaan ku..terasa diri begitu berharge!

Lagi bahgie bile kami bersame2 mencari baju raye..pusing2 satu Shah Alam untuk cari baju siap..pusing2 satu Nilai 3 utk cari kain ela and pusing2 satu Ampang utk cari tailor utk tempah baju!citarase dia high class!slalunya pilihan dia tu misti memenuhi pilihan aku..tu yang aku suke pergi cari baju dgn dia..dia akan bagi pandangan corak pe yang sesuai dgn aku..warna apa..design ape and mcm2 lagi la...slalunye design yang dicadangkan misty up-to-date and aku mmg suke dgn pandangan die..dia lah pengkritik fesyen ku ketika itu!lagi bahgia bile di pagi 1 Syawal aku pakai baju yang dia hadiahkan...

pasal kueh raye plak..of cos dia yang menjadi org pertama yang akan rase semua jenis biskut2 kuh..x kira la biskut tu jadi ke xjadi ke dia setia menjadi perasenyee..dan biasenye dia memuji..kalau xsedap dia akan komen dulu tp in the end ttp akan memuji usahe aku membuat kueh raye..bile dah dapat pujian dah tentu2 nye dia dapat sebalang kueh dari aku!kuikuikui...

hurm..tahun ni dapat ke lagi aku mengulangi itu semua??dapat ke aku FEVERET food aku tu dari dia??then merajuk manje bile xdapat feveret aku tu?dapat ke cari baju raye bersame2?then bergado mencari lokasi berbuke pulak..dapat ke aku bagi kueh2 raye yang aku wat utk dia rase??then tapau sebalang 2 kueh raya utk dia dan keluarga..
huuuwaaaa..awakkk.....banyaknye kenangan kite bersame!!(T_T) sob3..
hurrrrmmmm boley x aku anta sms meyambut ramadhan kat dia??try la kan..
pape pon SELAMAT MENJALANI IBADAH BERPUASE kepada seluruh muslimin dan muslimat!semoga amalan kite mendapat keberkatan daripada-Nya dan menjadikan kite hambaNya yang lebih bertakwa..
Assalamualaikum wbt...

2 comments:

Muhd Suhaily said...

Salam ramadan, semestinya dibulan yg mulia lagi indah ini banyak keberkatan yang diperolehi jika dimanfaatkan dengan sebaik mungkin.

kelip-kelip dyla said...

insyaAllah...
terima kasih..

K I S A H A K U

"Hanya Aku Yang Lebih Mengetahui Diriku"