CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Nuffnang Ads

Selamat Datang Ke Blogger Cik Dyla

Tolong saye kawan2..ramai2 klik k? ^^,

Wednesday, June 2, 2010

aku , Cik Viva &.......???

arini pepagi bute aku da bgn d kejut oleh deringan talipon..pastu alang2 da bgn awal tu aku siap2 la solat subuh and mandi2..da lame xmandi pepagi sbb xkeje...mc seminggu jdnye seminggu la aku bermalas2an d katil pd waktu pg..p arini kena la mandi awal sbb arini aku de check up..nak jupe dokte utk taO perkembangan mate ku yg saket nih...slps siap2 aku memandu sendirian ke hospital Ampang yg x berapa jaoh dari umah aku...sblm jupe dokte takot gak aku lau dokte nak ape2kan mate ku sbbnye aku dibawe ke kawasan bilik laser & ultrasound..huhu seram seyy kalau kena laser...xdpt ku bayangkan...p ALHAMDULLILAh mase jupe dokte, dokte kata mate aku getting better cume terlalu kering saje so mate ku memerlukan mosturizer..

lepas check up aku pon keluar la dari ospital sambil bernyanyi riang sbb aku semakin pulih...sempat la jugak aku beli jambu..pakcik jambu tu lmbt layan aku pon aku xmara sbb aku ngah hepi...pas dpt jambu aku pon ke kereta aku..aku masuk, ttutp pintu, pasang enjin, on radio and panaskan enjin sebentar sambil mkn jambu...pas 5 minit aku memulakan perjalanan balik keumah smbil bernyay riang lg..TIBA-TIBA..aku terdgr seperti bunyi kertas berkibar d tiup angin..aku tercari2 gak la bunyik ape..then aku terpandang kertas yg terselit di sebalik wyper aku..aku da ase laen mcm da tgk kertas tu....upe2nye..tu KERTAS SAMAN!!!huwaaaaaaaaaaaa....(T_T)...akhirnye...cik viva aku d saman oleh MPAJ kerana memakingkan diri d tepi jln...huhu..mane la aku tau xleh paking..aku tgk byk je kete paking so aku pun paking la..

sampai2 kat umah aku khabarkan la berita Cik Viva kena saman kat bonda aku..ape lagi..membebel la beliau..katanye:

"tu la kamu..kalau suh papa anta pg td xla kena saman..main paking jew..bkn nak tepon papa dulu tnye paking kat mane...bla...bla..bla..bla..."

adoyaiii...bonda ku syg...anakanda da jenuh da pusing 2,3 round kat kwsn spital tu tp xjupe gak paking...jam da menunjukkan kul 840 am...sedangkan temujanji dgn dokte kul 830..so da maleh ank pusing cr paking lagi anakanda pon paking la kat luar spital tu jew..pastu xkan la nak tepon papa semata2 nak tnye nak paking kat aner jew..ish2 xpe la gaji nnt ankanda bayo la saman tu..rm30 je asenye...

ni la pengalaman pertama Cik Viva d saman setelah Cik Viva berusia 9bln..ayooo blom setahun ag upenye tp da dpt saman??huhu ape ley wat..stp org yg memiliki kenderaan pasti kena saman gak walaupon da berusahe utk mengelaknye...tp aku akan lebey berhati2 lg selepas ini utk mengelakkan dari d saman lg terutama ketika hendak memakingkan kereta...
(~_~)

2 comments:

~..cik PriNCEss..~ said...

kne sama ekkk...

dyla said...

huhu..
a'ah..
kat depan spital ampang..

K I S A H A K U

"Hanya Aku Yang Lebih Mengetahui Diriku"